Beyşehir'in 11 Kardeş Şehri Var

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediyesi, son iki yıl içerisinde 10 kardeş şehir yaptığı yerel yönetim bulunuyor.

Beyşehir'in 11 Kardeş Şehri Var
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, son olarak Antalya’nın Serik İlçe Belediyesi’yle Beyşehir Belediyesi arasında yapılan protokol kapsamında kardeş şehir ilan edip anlaşma yaptıkları kent sayısının 11’e ulaştığını söyledi.



Göreve geldiğinde Beyşehir Belediyesi’nin kardeş şehir protokolü imzaladığı tek şehrin Norveç Drammen kenti olduğunu hatırlatan Özaltun, dönemlerinde ise Derebucak, Hüyük, Seydişehir, Meram, Selçuklu, Karatay, Keçiören, Beyoğlu, Antalya, Serik olmak üzere toplam 10 kentle kardeş şehir anlaşması yaptıklarını ifade etti.

Başkan Özaltun, kardeş şehir ilişkilerinin, toplumlara, karşılıklı yarar için ortak konuların ele alınması açısından esneklik ve kolaylık sağlamakta olduğunu söyledi.

Özaltun, yerel yönetimler arasındaki kardeş şehir ilişkisinin, kalkınma, işbirliğinin artırılması, iyi uygulama transferleri, sosyal hizmetler, çevre politikaları ve kültürel mirasın korunması gibi pek çok hususta son derece önemli bir role sahip olduğunu dile getirdi. Bu anlamda kardeş şehirler projelerine büyük önem verdiklerini kaydeden Özaltun, hedeflerinin Beyşehir Belediyesi olarak kardeş şehir anlaşması yaptıkları kent sayısının zaman içerisinde daha da artması olduğunu sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA