Köksal Sürücüleri Uyardı

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, 'Karayolu Trafik Kanununda değişiklik yapıldı. 2918 Sayılı Kanunun 23. maddesine göre tescil belgesi, trafik belgesi ve tescil plakalarının araç üzerinde ve uygun durumda bulundurmadan trafiğe çıkan sürücülere para cezası verilecek. Eksiklikleri giderene kadar da trafikten men edilecek.' ifadesinde bulundu.

SESOB'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Köksal, 29 Ekim 2016 tarihli 676 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 23 maddenin değiştiğini belirtti.

Araç tescil belgesi ve tescil plakasının, araç üzerinde uygun bulundurulmasının zorunlu olduğunu vurgulayan Köksal, şu uyarılarda bulundu:

'Araç tescil belgesini araçta bulundurmayan veya tescil plakasını monte edilmesi gereken yerin dışında farklı bir yere takan sürücülere 92 lira idari para cezası verilecek. Araç bilgileri doğrulanıncaya ve plaka uygun yere takılıncaya kadar araç trafikten men edilecek. Yönetmelikte belirtilen nitelik veya ölçülere aykırı plaka takan, öngörülen sayıda plaka takmayan ya da farklı okunmasına veya okunmamasına neden olacak şekilde plakasında değişiklik yapan araç sahibine 412 lira idari para cezası verilecek. Tescil plakası uygun duruma getirilinceye kadar araç trafikten men edilecek.'

SESOB Başkanı Beşir Köksal, sürücülerin cezai işlem görmemesi ve mağdur olmaması için Karayolları Trafik Kanununa uymamalarını istedi.

Kaynak: AA