Bodrum'da Turizmin Sorunları Ele Alındı

İzmir Vali Yardımcısı Taşbaşı: 'Avrupa insanıyla Bodrum Cup Yarışları sportif ve kültürel ortak etkinlikler yapmak lazım. Onları da buraya davet etmek lazım. Beraberinde gazetecileri, medya mensuplarını da getirip burayı göstermek lazım'

İzmir Vali Yardımcısı ve eski Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, Avrupa'dan daha fazla turist çekebilmek için Bodrum Cup Yarışları örneği gibi uluslararası ölçekli sportif ve kültürel etkinlikler düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Bodrum Esnaf Sanayici ve İş adamları Derneği (BESİAD) tarafından düzenlenen toplantıyla halen İzmir Vali Yardımcılığı görevinde bulunan eski Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Taşbaşı, 'Bodrum'un turizm potansiyeli', 'Bodrum'un bir turizm markası olarak potansiyel pazarlarda konumlandırılması' ve 'Turizmde kriz yönetimi' konularında değerlendirmelerde bulundu.

Taşbaşı, Dünya Turizm Örgütü raporlarındaki son rakamlara göre dünyada 1,2 milyar insanın seyahat ettiğini söyledi.

Seyahat eden bu insanlardan Türkiye'nin 2014 yılına kadar ciddi bir pay aldığını ifade eden Taşbaşı, 2016 yılında ise terör, Ortadoğu'daki gelişmeler, ve darbe girişimi gibi nedenlerle ciddi biçimde olumsuz etkilendiğini belirtti.

Taşbaşı, dünyada insanların seyahat etmekten vazgeçmediğini, 1,2 milyar kişinin bir yerlere gitmeye devam ettiğine işaret ederek, 'İnsanlar geziyor ama artık insanlar bilinçli gezmeye başladı. Eğer parası azsa, kriz yaşıyorsa uzak yere gitmek yerine, daha yakın, daha ucuz yerlere gitmeyi tercih ediyor.' dedi.

Bodrum'a daha çok Avrupa ülkelerinden turist geldiğini, bunun dikkate alınarak Avrupa pazarına yönelik çalışmalar yapılması, Avrupa ülkeleriyle yaşanan kimi sorunların turizm ilişkilerine yansıtılmaması için çalışma yapılması gerektiğini dile getiren Taşbaşı, 'Avrupa insanıyla Bodrum Cup Yarışları sportif ve kültürel ortak etkinlikler yapmak lazım. Onları da buraya davet etmek lazım. Beraberinde gazetecileri, medya mensuplarını da getirip burayı göstermek lazım.' diye konuştu.

Taşbaşı, Bodrum'un bir dünya markası olduğunu da belirterek, yabancı uyruklu kişilerin, Türkiye'nin birçok bölgesini çok iyi bilmemesine rağmen Bodrum, Antalya, İstanbul ve Efes gibi bölgeleri çok iyi bildiğini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA