Yapılandırmada Son Tarih 25 Kasım

Lüleburgaz Vergi Dairesi Müdürü Remzi Üver, vergi borçlarının yapılandırılmasının 25 Kasım 2016 tarihine kadar uzatıldığını hatırlattı.

Yapılandırmada Son Tarih 25 Kasım
Yapılandırma süresinin uzatıldığını söyleyen Lüleburgaz Vergi Dairesi Müdürü Üver, “6736 Sayılı Bazı Alacakların Yapılandırılmasına ilişkin Kanun 19 Ağustos 2016 tarihinde yürürlüğe girmiş olup, 31 Ekim 2016’da olan son başvuru süresi 25 Kasım 2016 tarihine kadar uzatılmıştır. 30 Kasım 2016 tarihinde yapılması gereken peşin veya ilk taksit ödemelerinde herhangi bir süre uzatımı söz konusu değildir.

Kanundan yararlanmak isteyenler 25 Kasın 2016 tarihine kadar bizzat vergi dairesine gelerek veya posta yoluyla ya da Gelir İdaresi Başkanlığı’nın www.gib.gov.tr adresi üzerinden internet aracılığıyla başvuru yapabileceklerdir. Peşin ödemelerde katsayı uygulaması olmayacak ve Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutarında ayrıca yüzde 50 indirim yapılacaktır" dedi.

“Taksitli ödemelerde, ilk 2 taksiti ödemeyenler kanundan yararlanamayacaklardır”

İlk 2 taksiti ödemeyenler kanundan yararlanamayacağını söyleyen Üver, “Taksitli ödemelerde, ilk 2 taksiti ödemeyenler kanundan yararlanamayacaklardır. Tüm vergiler KDV, ÖTV, Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi ve çok sayıda vatandaşı ilgilendiren, MTV, Trafik, Nüfus gibi para cezalarını da kapsamaktadır. Kanunla ilgili her türlü sorunuza Gelir İdaresi Başkanlığı’nın www.gib.gov.tr adresindeki broşür ve rehberlerden veya 444 0 189 Vergi İletişim Merkezi aracılığıyla ya da Lüleburgaz Vergi Dairesine bizzat gelerek cevap alabilirsiniz’ diye konuştu.

Kaynak: İHA