Van'da Sevginin Melekleri Projesi

Proje kapsamında 10 okulda yaklaşık 500 öğrenciye kıyafet ve kırtasiye yardımında bulunuldu.

Van'da bir iş kadını tarafından yürütülen Sevginin Melekleri Projesi kapsamında yaklaşık 500 öğrenciye kıyafet ve kırtasiye yardımı yapıldı.

Vanlı iş kadını Sevgi Başıbüyük tarafından başlatılan projede gönüllüler, Nordus Bölgesi Taşnacak İlköğretim Okulu, Oğuldamı İlköğretim Okulu ve Geziyurt İlköğretim Okulu'na giderek öğrencilere kıyafet ve kırtasiye malzemesi dağıttı.

Başıbüyük, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl il genelindeki 10 okulda yaklaşık 500 öğrenciye yardım malzemesi dağıttıklarını söyledi.

Geçen yıl başlattıkları projenin daha fazla yardımsevere ve öğrenciye ulaşması için sosyal medyada duyurular yaptıklarını anlatan Başıbüyük, 'Yardımseverlerin katkılarıyla projemizi bu yıl daha da genişlettik. Geçen sene onlarca öğrencimizi giydirmiştik. Fakat biliyorduk ki daha binlerce öğrencimizin bizlere ihtiyacı var. Daha fazla öğrencimize ulaşmak için sosyal medyada ‘Sevginin Melekleri’ adı altında kampanya başlattık.' dedi.

Başıbüyük kampanyayı, memleketini ve çocukları sevdiği için başlattığını, yaptıkları yardımların tamamen eğitime yönelik olduğunu dile getirdi.

Proje kapsamında hiç kullanılmamış kıyafetleri öğrencilere ulaştırdıklarını anlatan Başıbüyük, 'Projemizi ileride daha da büyüterek daha fazla öğrenciye ulaşmak istiyoruz. Biz ufak bir dokunuşla çocuklarımıza büyük bir gelecek sunabiliriz. Biz nisan yağmurları olalım, onlar hepsi birer papatya olarak yollarına başarıyla devam etsinler. Yardımseverlerin kampanyamıza destek vermelerini bekliyoruz.' diye konuştu.

Kaynak: AA