Kadın Girişimcilere Destek Programları Anlatıldı

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası'nda (TSO), kadın girişimcilere destek programları ile ilgili eğitim toplantısı düzenlendi.

TSO binasındaki toplantıda, kadın girişimciler, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası tarafından uygulanan 'Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı' kapsamında bir araya geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Türkiye İş Kurumu tarafından finanse edilen programın ev sahipliğini Kırşehir TSO Kırşehir İl Kadın Girişimciler İcra Kurulunun üyeleri yaptı.

Program danışmanı, pazarlama ve iletişim uzmanı Didem İzgi, kadın girişimcilere, finansal ve yönetim yetkinlikleri ile sosyal becerilerin geliştirilmesine yönelik danışmanlık ve finansman destekleri konularında bilgi verdi.

Eğitim toplantısında kadın girişimci ve yöneticilere, işletmelerini analiz ederek farklı bir bakış açısıyla gözlemleyebilecekleri, programa özel olarak geliştirilen 'İşletme Merceği' hakkında sunum yapıldı.

Katılımcılar, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın küçük işletme destek hizmetlerine, katılımcı bankaların sunduğu finansal ürün ve hizmetler hakkında bilgi sahibi oldu.

Kaynak: AA