Apple yeni ürünü üzerinde çalışıyor

Kişisel bilgisayar, iPhone ve iPad gibi ürünlerde teknoloji dünyasında pek çok inovasyona imza atan Apple, şimdi de rotasını giyilebilir teknolojiye çevirdi.

Apple yeni ürünü üzerinde çalışıyor
Apple yeni ürünü üzerinde çalışıyor
Bloomberg'in haberine göre Apple giyilebilir tabanlı cihazlarını genişletmek için akıllı gözlük üzerinde çalılıyor. Apple'ın planlarına aşina kaynaklara dayandırılarak ortaya çıkartılan bu detayda, akıllı gözlüğün tıpkı Apple Watch'da olduğu gibi iPhone'a bağlanılarak kullanılacağı belirtiliyor.

Apple'ın akıllı gözlüğü ile kullanıcılar iPhone'larına bağlanarak iPhone'larından başta bildirimler, hava durumu, fotoğraflar gibi birdizi içeriği görüntüleyebilecekler.

Apple'ın akıllı gözlük projesinin şu anda tedarikçilerle görüşme ve prototipleme aşamasında olduğu belirtiliyor. Her ne olursa olsun, proje tamamı alırsa 2018 yılında hayatımıza gireceği söyleniyor. Yani Apple'ın akıllı gözlüğü için seçtiği tarih 2018.

Apple yeni ürünü üzerinde çalışıyor

Apple'ın akıllı gözlüğünün Google'ın Google Glass'ı ile benzer çalışması öngörülüyor. Kullanıcıların telefon görüşmesi yapması, hava durumunu kontrol etmeleri gibi birdizi konutkontrollerini yapabilmelerinin arttırılmış sanal gerçeklik ile sunulması söz konusu olabilir. Hatta görünüm açısında Google Glass'a dahi benzeyebilir.

Google Glass yüksek gizlilik endişeleri ile eleştirilmiş e sonuç olarak proje 2015 yılı Ocak ayında durdurulmuştu. Apple'ın tüm bunlara karşın gizlilik problemini aşarak gelmek zorunda olduğu açık.

Apple yeni ürünü üzerinde çalışıyor

Akıllı gözlük konusunda Apple'ın bir çalışma yapıyor olması aslında söylentiden ibsret olmayabilir. Çünkü Apple'ın CEO'su Tim Cook arttırılmış gerçekliğe büyük ilgi duyduklarını son dönemlerde her fırsatta dillendiriyor. Şirketin AR ve VR geliştirme ekibine sahip olması da işleri hem derinleştiriyor hem de iddiaları güçle diriyor.