Yakakent'te Altyapı Çalışmaları

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, Yakakent ilçesinin altyapı sorununu çözüme kavuşturacak projenin sürdüğünü belirtti.

Demircioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 10 ay önce başlayan Yakakent Atıksu Arıtma Tesisi ile Kanalizasyon ve Yağmur Suyu İnşaatı Projesi'nin 40 kilometre kanalizasyon ve 1 kilometre de yağmur suyu hattı döşendiğini kaydetti.

Proje kapsamında yüzde 45 oranında kanalizasyon ve yağmur suyu şebeke hattının tamamlandığını vurgulayan Demircioğlu, 'Yakakent ilçesinin altyapı sorununu çözüme kavuşturacak projede inşaat çalışmaları devam ediyor. Bu büyük projeyi, SASKİ Genel Müdürlüğü ve İller Bankasının katkıları ile ortaklaşa yapmaktayız.' ifadesinde bulundu.

Söz konusu projenin 24 milyon liraya mal olacağını anımsatan Demircioğlu, şunları kaydetti.

'Projenin 2017 yılı sonunda tamamlanması hedefleniyor. Projede 3 adet terfi merkezi yapılacak. Atıksu Arıtma Tesisi sahasına yapılacak terfi merkezi ile daha sonra şebekede toplanan atık su, arıtıldıktan sonra Fadime Deresi'ne deşarj edilecek. Atıksu Arıtma Tesisinde, inşaat çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Ayrıca proje tamamlandıktan sonra, Atıksu Arıtma Tesisi, yüklenici firma tarafından, 1 yıl süre ile işletmesini yapacak. '

Açıklamada, altyapı çalışmaları sonucu bozulan yolların, SASKİ Genel Müdürlüğünce yaptırıldığını ifade eden Çevre Mühendisi Dilek Çelikkol, Yakakent merkezinin daha modern görünmesi için çaba harcadıklarını vurgulayarak, 'Cumhuriyet Caddesi ve Rasim Çağlar Caddesi'nde endüstriyel baskı beton yol yapılmasına karar verildi. Bu caddelerde endüstriyel baskı beton yol çalışmaları titizlikle devam ediyor. Öte yandan diğer cadde ve sokaklarda asfalt ve kilitli parke kullanıyoruz.' ifadelerini kullanıldı.

Kaynak: AA