Gemide 360 Kaçak Göçmen Yakalandı
Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde bir gemide 360 mülteci yakalandı.

363 kişi hangara alındı
Gemide bulunanlar, sahil güvenlik botları ve balıkçı tekneleri ile tahliye edilerek açıkta demirleyen sahil güvenlik gemilerine götürüldü. Mülteciler Akbaş limanında getirildi.
Burada bir müddet gemilerde bekletilen kaçaklar, daha sonra gruplar halinde karaya çıkarılarak limanda bulunan bir hangara alındı. Gemilerden ilk kadın ve çocuklar indirildi. Annesinin kucağında henüz bir kaç aylık olduğu tahmin edilen bir bebek dikkati çekti. Kadın ve çocukların ardından, gemideki diğer kişiler de indirilerek hangara alındı. Burada, kaçakların parmak izleri alınarak, daha önce kayıtlarının olup olmadığı kontrol edilecek. Kimlik tespitinin ardından sağlık kontrolünden geçirilecek olan kaçaklar, Ayvacık Geri Gönderme Merkezi’ne gönderilecek.
GEMİNİN İSMİ DE SAHTE ÇIKTI
Öte yandan yakalanan geminin adı üzerinde oynama yapıldığı ortaya çıktı. Geminin asıl adının ’Delideniz’ olduğu, yazının boyanıp bir kısmının silinerek ’Eniz’ olarak değiştirildiği anlaşıldı.
