AESOB Başkanı Dere Açıklaması

'Antalyalı esnaf ve sanatkarın sorunlarını içeren dosyayı Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkci, Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Faruk Çelik ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu'na sunduk'.

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, AESOB tarafından hazırlanan, Antalyalı esnaf ve sanatkarın sorunlarını içeren dosyanın 4 bakana sunulduğunu bildirdi.

Dere, yaptığı yazılı açıklamada, esnafın sorunlarını bir dosya haline getirdiklerini ve bakanlara ilettiklerini kaydetti.

Kötü giden turizm sezonunun ardından çok sayıda esnafın kepenk indirdiğini belirten Dere, 'Geçtiğimiz süreçte Antalya'yı ziyaret eden Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkci, Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Faruk Çelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu'na dosyaları aktardık. Kendilerinden ilgileneceklerine dair söz aldık.' ifadelerini kullandı.

Ekonomik kriz içinde bulunan esnaf ve sanatkara devlet teşviği verilmesi, işsizlik ödeneğinde bulunulması gibi hususların dosyada yer aldığını belirten Dere, bakanlardan konuyla ilgili söz aldıklarını açıklamasına ekledi.
Kaynak: AA