19 Mayıs'ta 10 Kasım

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ebediyete intikalinin 78. yılında tüm Türkiye’de olduğu gibi Samsun’un 19 Mayıs ilçesinde de törenlerle anıldı.

19 Mayıs'ta 10 Kasım
19 Mayıs Kaymakamı Abdullah Şen ve 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu’nun 15 Temmuz Millet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başlayan törende saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.

Program daha sonra, 60. Yıl Çok Programlı Anadolu Lisesi konferans salonunda devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılması ile devam eden program, öğrenciler tarafından şiirler ve Atatürk’ün sevdiği şarkıların okunmasıyla sona erdi.

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu açıklamasında, “Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 78. yıl dönümünde minnet ve şükranla yad ediyoruz. Cumhuriyetin 93. yıl dönümünü iftiharla kutlayan Türkiye Cumhuriyeti, istikrar içinde güçlenmeye, büyümeye ve demokrasinin standartlarını her geçen gün yükseltmeye devam etmektedir” dedi.

Kaynak: İHA