GÜNCELLEME - Antalya'da Orman Yangını

Aksu ilçesinde ormanlık alanda başlayan ve rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın, 3 saat sonra kontrol altına alındı Vatandaşlar, alevlerin yakınlardaki seralara ulaşmasını önlemek için orman ve itfaiye ekiplerine destek verdi Yangında yaklaşık 10 hektar orman alanı ile zeytin ağaçları zarar gördüYANAN ALAN MİKTARI VE DETAYLAR EKLENDİ.

Antalya'nın Aksu ilçesinde çıkan yangında, yaklaşık 10 hektar ormanlık alanda zarar oluştu.

Hacıaliler Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Kuvvetli rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın, Çalkaya Mahallesi'ndeki ormanlık alana doğru büyüdü.

Yangına, Orman Bölge Müdürlüğü ile Antalya Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri müdahale etti.

Vatandaşlar da alevlerin yakındaki ev ve seralara ulaşmasını önlemek için hortumlarla yangına müdahale etmeye çalıştı. Bazı mahalle sakinleri, yangının ilerleyişi durdurmak için ağaçların dallarını budadı.

Ekiplerin yaklaşık 3 saat süren müdahalesinin ardından alevler kontrol altına alındı.

Antalya Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, yangında yaklaşık 10 hektar ormanlık alan ve tarım arazilerindeki zeytin ağaçları zarar gördü.

Bölgede güvenlik önlemleri alan polis ekipleri, yangının etkili olduğu Hacıaliler ve Çalkaya mahallerine giden yolları trafiğe kapattı. Yangının kontrol altına alınmasının ardından yollar yeniden ulaşıma açıldı.

Ekiplerin bölgede bir süre soğutma çalışması yapacağı ve yangının çıkış nedeninin araştırıldığı bildirildi.
Kaynak: AA