Cite Internationale Des Arts'a Başvurular Açıldı

Farklı disiplinlerde çalışan sanatçılara üçer aylık dönemlerde Paris'te yaşama ve çalışma imkanı sunan Cite Internationale des Arts misafir sanatçı programının Türkiye atölyesine başvurular açıldı.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 2009'da Cite Internationale des Arts'da 20 yıllığına kiralanan programın 2017'de ocak-mart, nisan-haziran, temmuz-eylül ve ekim-aralık dönemlerine kayıt için 17 Ekim'de saat 17.00'ye kadar başvuru yapılabilecek.

Bugüne kadar Türkiye'den 27 sanatçıyı misafir eden program, görsel sanatlar alanında, deneysel film, tasarım, performatif sanatlar gibi farklı disiplinlerde çalışan herkesin katılımına açık olacak.

Davet edilecek sanatçıların seçimi, İKSV Yurtdışı Projeler bölümü koordinasyonunda, açık çağrı sistemiyle gerçekleştirilecek.

Başvuruların citedesarts@iksv.org adresine e-posta aracılığıyla yapılabileceği programın sonuçları, İKSV web sitesi (www.iksv.org) ve İKSV sosyal medya hesapları üzerinden duyurulacak.

Paris'te yer alan Cité Internationale des Arts, ev sahipliği yaptığı 350 sanatçıya tahsis ettiği kişisel atölyelerde iki aydan bir yıla kadar süreyle konaklama imkanı sağlıyor. Bünyesindeki sergi salonları, prova odaları, konser ve gösteri alanlarının yanı sıra, çeşitli atölyelerle sanatçılara kendilerini geliştirme ve aktif üretim fırsatı sunuyor.

Farklı coğrafya ve disiplinlerden sanatçıları ağırlayan kurumda, Almanya'nın 20, İsviçre'nin 19, Çin'in 16, Japonya'nın 13, İran'ın ise 4 atölyesi bulunuyor.

İKSV tarafından yürütülen misafir sanatçı programının 2016'daki son konuğu Güneş Terkol, Cite des Arts'daki çalışmalarını aralık ayının sonuna kadar sürdürecek.

Kaynak: AA