Antalya Alışveriş Günleri

ATSO Başkanı Çetin: 'Bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Antalya Alışveriş Günleri'ne maalesef esnafın ilgisi çok yüksek olmadı. Biz özellikle cadde alışverişini geliştirsin diye yaptık. Maalesef üzülerek söylüyorum esnafımız sahip çıkmadı'

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Antalya Alışveriş Günleri'ne (Antalya Shopping Days) esnafın ilgisinin çok yüksek olmadığını belirterek, 'Biz özellikle cadde alışverişini geliştirsin diye yaptık. Maalesef üzülerek söylüyorum esnafımız sahip çıkmadı.' dedi.

ATSO'nun ana sponsorluğunda, Antalya Tanıtım AŞ tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen ve 16 Ağustos'ta sona eren Antalya Alışveriş Günleri'yle ilgili Akra Barut Otel'de basın toplantısı düzenlendi.

Çetin, toplantıda yaptığı konuşmada, Antalya Alışveriş Günleri'nin iki yıldır düşündükleri bir proje olduğunu, kentte alışveriş festivali yapılmasının turizmin çeşitlenmesi anlamına geldiğini söyledi. Bu yıl ilk kez düzenlendiği için bazı eksiklikler bulunduğunu belirten Çetin, gelecek yıllarda daha iyi, etkin bir şekilde organizasyona devam edileceğini bildirdi.

Alışveriş Günleri'nin beklenen hareketi yaratmamasında 15 Temmuz'un da etkisinin büyük olduğunu ifade eden Çetin, '15 Temmuz nedeniyle belediyeler bazı organizasyonlarını gerçekleştiremedi. 15 Temmuz'un, psikolojik olarak çok ciddi olumsuz etkisi oldu.' diye konuştu.

Organizasyonda en kazançlı çıkacak grubun esnaf ve iş dünyası olduğunu fakat esnafın organizasyona yeterince sahip çıkmadığını vurgulayan Çetin, 'Biz Alışveriş Günleri'ni özellikle cadde alışverişini geliştirsin diye yaptık. Fakat sosyal boyutu nedir tam olarak analiz edemedik ama esnafta bir sahiplenmeme oldu. Hatta Kapalıyol'da astırdığımız afişler söküldü.' açıklamasında bulundu.

- Antalya Tanıtım AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hacısüleyman

Antalya Tanıtım AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Hacısüleyman da 1 Haziran-16 Ağustos tarihlerinde, 22 bankanın kredi veya banka kartlarıyla 25 liralık alışveriş yapan tüketicilerinin katılım gösterdiği Alışveriş Günleri'nin sonunda 28 Eylül 2016 tarihinde Milli Piyango ve noter huzurunda çekilişin gerçekleştirildiğini bildirdi.

Çekiliş ile 7 otomobil, 7 televizyon, 7 tablet, 7 klima, 77 bisiklet ve 777 Antalyaspor ve Alanyaspor forması kazanan talihlilerin belirlendiğini kaydeden Hacısüleyman, 'Antalya Alışveriş Günleri etkinliğinde 7 rakamından hareket ettik. Etkinlik de 77 gün sürecek şekilde planlandı. Bu yıl ilk kez tecrübe kazandık, hem Antalya'nın ticari hayatına hem esnafa hem de çalışanlara bir moral olması için bu etkinliği düzenledik.' dedi.

Her 25 liralık harcamada bir şans numarası elde edildiğini, bu şans numaralarının bankalar tarafından oluşturulduğunu anlatan Hacısüleyman, 'Organizasyon tüm Antalya için geçerli oldu. Antalya'da kredi kartı ile harcama yapan tüketiciler ve işletmeler otomatik olarak olarak dahil oldular. 25-49 liralık harcama hacmi arasında 94 milyon 885 milyon 651 şans numarası elde edildi. Kazananları internette yayımladık. Talihlilerin 15 Ekim'e kadar bize başvurma hakları bulunuyor.' diye konuştu.

2017 yılı organizasyonuna şimdiden başladıklarını belirten Hacısüleyman, mevzuat nedeniyle organizasyondan yabancıların yararlanamadığını, gelecek yıl yurt dışından tatile gelenlerin de Alışveriş Günleri'ne katılmaları amacıyla mevzuat değişikliği konusunda Milli Piyango'ya talepte bulunduklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA