Akın Atalay yurt dışına çıkmış

Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarları hakkında yürütülen soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan gazetenin İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay'ın dün Almanya'nın Köln kentine gittiği belirlendi.

Akın Atalay yurt dışına çıkmış
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosunca yürütülen soruşturma çerçevesinde, Turhan Günay, Bülent Utku, Aydın Engin, Mehmet Murat Sabuncu, Hikmet Aslan, Hakan Karasinir, Bülent Yener, Güray Tekin Öz, Mustafa Kemal Güngör, Hacı Musa Kart, Önder Çelik, Kadri Gürsel, Akın Atalay ve Günseli Özaltay hakkında ''FETÖ ve PKK terör örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek' ve ''Örgütün cebir, şiddet veya tehdit içeren yöntemlerini meşru gösterecek veya övecek ya da bu yöntemlere başvurmayı teşvik edecek şekilde propaganda yapmak' suçundan gözaltı kararı verildi.

Hakkında gözaltı kararı bulunan Akın Atalay ve Günseli Özaltay dışındaki şüphelilerin yakalama işlemleri sürüyor. Şüpheli Özaltay'ın adresinde bulunamadığı, diğer şüpheli Akın Atalay'ın ise dün Almanya'nın Köln kentine gittiği belirlendi.

Soruşturmada Cumhuriyet gazetesinin eski genel yayın yönetmeni Can Dündar hakkında ise yurt dışında bulunduğu için aynı suçlardan yakalama kararı çıkarıldı. Yazar Orhan Erinç'in ise yaşlı olduğu için sadece evinde arama yapıldığı ve hakkında gözaltı kararı verilmediği öğrenildi.

Soruşturmada 16 kişinin adı yer alıyor.



Kaynak: AA