Pentagon Sözcüsü Yüzbaşı Davis Açıklaması

'Kunduz'daki durum hala değişken, gelişmeleri yakından gözlemlemeye ve Afgan ortaklarımızla beraber çalışmaya devam ediyoruz' '(HindistanPakistan gerilimi) İki ülkeyi de aralarındaki tansiyonu düşürmeye davet ediyoruz'.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Yüzbaşı Jeff Davis, Amerikan birliklerinin, Kunduz bölgesinde Taliban'a karşı Afgan güçlerine destek vermek için hava saldırıları düzenlediğini bildirdi.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Davis, Pentagon'daki günlük basın toplantısında, Afganistan'ın Kunduz şehrinde artan Taliban saldırıları ve Hindistan ile Pakistan arasında tırmanan gerginlikle ilgili soruları cevapladı.

Yüzbaşı Davis, Amerikan birliklerinin, Kunduz ve Helmand'ın güneyinde Taliban'a karşı Afgan güçlerine destek vermek için hava saldırıları düzenlediğini bildirdi.

'Kunduz'daki durum hala değişken, gelişmeleri yakından gözlemlemeye ve Afgan ortaklarımızla beraber çalışmaya devam ediyoruz.' diyen Davis, Taliban'ın Kunduz'da artan saldırıları ve eylemlerini yakından takip ettiklerini kaydetti.

Yüzbaşı Davis, son aylarda artan Hindistan-Pakistan gerilimine ilişkin yaptığı değerlendirmede ise gelişmelerin farkında olduklarını ve her adımı yakından takip ettiklerini bildirdi.

- 'İki ülkeyi de aralarındaki tansiyonu düşürmeye davet ediyoruz'

İki ülkeyi de aralarındaki tansiyonu düşürmeye davet eden Davis, dost olarak değerlendirdikleri iki ülkenin birbirine kurşun sıkıyor olmasının her zaman rahatsızlık verici bir durum olduğunu belirtti.

Hindistan ile Pakistan arasındaki diyalog kanallarını sonuna kadar kullanmaya kararlı olduklarını vurgulayan Davis, iki ülke yönetimini tansiyonu düşürecek adımlar atması konusunda bir kez daha teşvik ettiklerini ifade etti.

- Suriye'de el-Kaide lideri hedef alındı

Yüzbaşı Davis ayrıca, pazartesi sabahı Suriye'de el-Kaide liderlerinden birinin, düzenlenen hava saldırısında hedef alındığını doğruladı.

Operasyonun sonucuna ilişkin kesin bir değerlendirme yapmayan Davis, hedef alınan kişinin doğrudan el-Kaide'nin çekirdek ekibinde yer alan biri olduğunu, el-Nusra gibi el-Kaide ile ilişkili bir yapının mensubu olmadığını vurguladı.

Davis, Guantanamo Körfezi'nde yaşayan 700'den fazla kişinin ve evcil hayvanın, bölgedeki kasırga nedeniyle havayoluyla tahliye edildiğini bildirdi.

Guantanamo Tutukevinin kasırgadan etkilenmediğini kaydeden Davis, tutukluların tahliyesine gerek olmadığını belirtti.
Kaynak: AA