Güney Kore Milli Günü Kutlandı

Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Cho'nun ev sahipliği yaptığı resepsiyona, Ekonomi Bakanı Zeybekci ve TBMM Başkanvekili Aydın'ın da katıldı.

Güney Kore Milli Günü ve Silahlı Kuvvetler Günü, Ankara'da düzenlenen şan konseri ve resepsiyonla kutlandı.

Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Yunsoo Cho'nun ev sahipliğinde Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünün Opera sahnesinde düzenlenen şan konseri ve resepsiyona, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın ile diplomatik misyon temsilcileri katıldı.

'Kore-Türkiye Dostluk Konseri' öncesi her iki ülkenin milli marşları okundu.

Büyükelçi Cho, konserin ardından yaptığı konuşmada, bu yıl hem Türkiye'nin hem de Kore Cumhuriyeti'nin zorluklarla karşı karşıya kaldığını ifade etti. Türkiye'nin ocak ayından itibaren terör saldırıları ve 15 Temmuz darbe girişimine maruz kaldığını hatırlatan Cho, şunları kaydetti:

'Kore Cumhuriyeti ise Kuzey Kore'nin nükleer programıyla karşı karşıyadır. Fakat ben inanıyorum ki hem Türkiye hem de Kore Cumhuriyeti bu zorlukların üstesinden gelecek ve ilerleyecektir. Bir Kore atasözü der ki 'Fırtınanın ardından toprak daha dayanıklı olur.' Karşı karşıya kaldığımız zorluklar bizi daha güçlü kılacaktır. Benim ülkem Kore Savaşı'nı ve ekonomik yoksullukları aşmıştır. Kore asla o zorlu günleri ve o zorlu günlerde yanında olan dostlarını unutmayacaktır.'

Konuşmasına Korece merhaba diyerek başlayan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de 'Tüm Türk vatandaşlarının gönlünde Kore'nin çok ayrı bir yeri vardır. Birlikte Kore'nin bağımsızlığı, özgürlüğü ve geleceği için savaştığımız, uğruna can verdiğimiz dost ve müttefikimizdir. Kore'de şehit olan Mehmetçikler milletimizi, bayrağımızı ve devletimizi temsil ettiler. Asıl dua edilmesi gereken onlardır.' diye konuştu.

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın da 'Ülkelerimiz, aralarındaki uzak mesafelere rağmen ilişkilerini giderek güçlendirmektedir. Bu güçlü ilişki 2012 yılı itibarıyla stratejik ortaklığa dönüşmüştür.' dedi.

Türkiye ile Kore Cumhuriyeti arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 60. yılına tekabül eden 2017 yılının 'Türkiye-Kore Kültür Yılı' ilan edildiğini belirten Aydın, 'Kültür yılı münasebetiyle düzenlenecek etkinlikler sayesinde halklar arasında yakınlaşma daha da artacaktır. Türk-Kore dostluğunun yeni nesillerin de katkısıyla güçlenerek sürmesini diliyorum. Yaşasın Türk-Kore dostluğu.' ifadelerini kullandı.

Program, konuşmaların ardından düzenlenen resepsiyonla sona erdi.

Kaynak: AA