Akdeniz'e Botlarla Açılan Sığınmacılar Kurtarıldı

İtalyan güvenlik güçleri, son 24 saatte botlarla Akdeniz'e açılan 5 bin 600'ü aşkın sığınmacıyı kurtardı Kurtarma operasyonları sırasında 9 kişinin de cesedine ulaşıldı.

İtalyan güvenlik güçleri, son 24 saatte Akdeniz'e botlarla açılan 5 bin 600'ü aşkın sığınmacıyı kurtardı, 9 göçmenin de cesedine ulaştı.

İtalyan Rainews24 kanalının haberine göre, Afrika'dan Avrupa'ya geçmeye çalışan sığınmacıların yoğun kullandığı Akdeniz'in 'Sicilya Kanalı' olarak adlandırılan bölgesinde son 24 saatte yapılan operasyonlarda, çok sayıda göçmen kurtarıldı.

Roma'daki Sahil Güvenlik Komutanlığının koordinesinde sahil güvenlik botları, İtalyan donanması ve sivil toplum kuruluşlarına ait deniz unsurlarıyla icra edilen 22 farklı operasyonda, en az 36 göçmen botuna müdahale edildi.

Operasyonda, şu ana kadar 5 bin 600'ü aşkın sığınmacı kurtarıldı. Kurtarma operasyonları sırasında, 7'si tek botta olmak üzere 9 göçmenin de cesedine ulaşıldı.

Operasyonların sürdüğü ve bu sayıların artabileceği belirtildi.

Haberde, 3 yıl önce bugün, bölgedeki Lampedusa Adası açıklarında teknenin alabora olmasıyla Afrikalı sığınmacılardan 366'sının hayatını kaybettiği, 20'sinin de kaybolduğu hatırlatıldı.
Kaynak: AA