'Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı'

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından kırsalda kadın girişimciliğinin arttırılması amacıyla başlatılan 'Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı kapsamında Müyesser Martı, projesinin hayata geçeceği günü bekliyor.

Girişimci Martı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kazandığı proje sayesinde hayallerinin gerçekleştiğini söyledi.

Bu proje yarışmasında bizlerden farklı bir şeyler beklendiğini hissettiğini ve buna göre bir proje sunduğunu belirten Martı, şöyle konuştu:

'Yalova'da hiç manda yetiştiriciliği yoktu. Eşimle birlikte böyle bir proje düşündük. Yalova'daki 50 proje arasından bizim projemiz 1'inci seçilirken, İzmir'de düzenlenen ve Başbakan Binali Yıldırım ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in katıldığı Proje finalinde ise projemiz 424 proje arasında 3’üncülüğe layık görüldü. Şekerbank tarafından 25 bin TL'lik hediye çekini Başbakan Binali Yıldırım’dan aldım.

Kadın girişimcilerin başarılı olmaları için hayallerinin peşinden koşmaları gerektiğini vurgulayan Martı, hayatında hiç okula gitmediğini küçüklüğünden beri de sürekli tarım ve hayvancılıkla uğraştığını anlatarak, şu anda 40 inek ve 400 keçiye baktığını manda yetiştiriciliğinin ise hem köye hem de Yalova'ya katkı sağlayacağını söyledi.

Müyesser Martı şöyle devam etti:'

'Bizim projemiz ile birlikte köye 7 adet manda alıp yarı açık sistem manda ahırı kurmak istiyorum. Sonrasında da burayı modernleştirerek bölgenin manda sütü, manda kaymağı ve manda yoğurdu ihtiyacını karşılamak istiyorum. Köyümüzdeki insanlar da benim projem ile birlikte ümitlendi. Devletin desteklerinden emin olup, herkesin başarabileceğini fark ettiler. Devletimizden Allah razı olsun bu sayede hayallerimi projeme yansıttım.'

Kaynak: AA