'Asit Yağmuru Bir Çevre Felaketidir'
DEAŞ’lı teröristler, geçtiğimiz hafta hava saldırılarını engellemek için Musul’un güneyinde bulunan kükürt tesisine saldırı düzenlemiş ve bu saldırı ile zehirli gaz yayılmasına sebep olmuştu. İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nedret Altıok konuyla ilgili açıklamada bulundu.

“ASİT YAĞMURU SIRASINDA KAPALI ALANLARDA BULUNUN”
“Sülfür dioksit gazı atmosferde suyla birleşince sülfürik asit yağmurları oluşur” diyen Altıok, sözlerine şöyle devam etti:
"Bu yağmura maruz kalan kişilerde deride yanık veya donmaya neden olur ve sonuçta deride sararma ve kalıcı yaralar oluşabilir. Asit yağmuru bir çevre felaketidir, fakat insanlar kapalı yerlerde kalarak bundan korunabilirler. Sülfür dioksit gazını solumaktan kaçınmak daha zordur. Ortamdan hemen uzaklaşmak ya da evde hava gelecek her yeri gerekirse bantlayarak hava girmesini önlemek gerekir. Eğer soluma veya sıvı olarak sülfürik aside maruz kalınmışsa dekontaminasyonun hemen yapılması gerekir. Dekontaminasyon için özel hazırlanmış solüsyonlar bulunmuyorsa ılık su ile 5 dakika kadar göz ve diğer bulaşan yerleri yıkamak ve temiz havaya çıkmak ilk önlemdir. Bunun dışında etkilenen kişilerin hemen hastaneye ulaştırılması gerekir."
