Diyarbakır'da Gerginlik Sürüyor
Diyarbakır’da, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın gözaltına alınmasının ardından kentteki gergin bekleyiş devam ediyor.

Eski vekil gözaltına alındı
Polisin müdahalesinin ardından dağılan grup bir süre sonra tekrar toplandı. Bunun üzerine güvenlik güçleri, kalabalıktaki vatandaşları gözaltına almaya başladı.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde bulunan HDP Batman eski milletvekili Ayla Akat ile beraber çok sayıda kişi gözaltına alınarak araca bindirildi.
Bu sırada bir esnaf, toplanan HDP’lilere tepki gösterdi. Tepki gösteren esnafı toplanan grup darp etti. Esnafı grubun elinden polis kurtardı.
Yüksekdağ açıklama yaptıktan sonra ayrıldı
Polisin gözaltı yapmasının ardından bölgeye HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ geldi. Belediye karışışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Yüksekdağ, Kışanak ve Anlı’ya yönelik gözaltıları kabul etmediklerini belirterek, bu durumun kayyuma hazırlık olduğunu savundu. Figen yüksekdağ ve beraberindeki HDP’li vekiller bir süre vatandaşlarla kaldıktan sonra bölgeden ayrıldı.
Bir grup vatandaşın belediye karşısındaki bekleyişi sürüyor.
