Trump, Münezara Öncesi 'Doping Testi' İstedi

ABD Başkan adaylarından Trump, son tartışma öncesinde 'doping testi' yapılmasını istedi.

ABD'de Cumhuriyetçi Parti Başkan adayı Donald Trump, Demokrat Partili rakibi Hillary Clinton'un son televizyon tartışması öncesinde 'doping yapmış olabileceğini' ima ederek, sonuncu tartışma öncesinde 'doping testi' yapılmasını önderdi.

8 Kasım Salı günü yapılacak Başkanlık seçimlerine günler kala 'vergi ve cinsel taciz' iddialarıyla rakibi Clinton'a karşı puan kaybına uğrayan Trump, en son televizyon tartışması öncesinde ilginç bir öneride bulundu.

Cumhuriyetçi aday Trump, New Hampshire eyaletinin Portsmouth kentinde yaptığı seçim konuşmasında, 3. televizyon tartışması öncesinde rakibine ve kendisine doping testi yapılmasını istedi.

Trump konuşmasında, Clinton'ın son televizyon tartışmasında 'performans artırıcı' ilaç almış gibi göründüğünü ima ederek, sporculara yapılan 'doping testi' gibi kendilerinin de test yaptırmaları gerektiğini belirtti.

Trump, şunları kaydetti:

'Tartışma öncesinde doping testi yapmalıyız. Ona ne olduğunu anlamıyorum. Clinton en son tartışma programının başında şişirilmiş gibiyidi ve sonunda aracına zar zor ulaşabildi. Ben bunun yapılması için istekliyim.'

Adaylar üçüncü ve sonuncu televizyon münazarasını, 19 Ekim'de Las Vegas'ta gerçekleştirecekler.

- Duvarı iki katına çıkarma sözü

Konuşmasının sonraki bölümünde, ABD'nin her yerinde çok büyük bir uyuşturucu problemi olduğunu belirten Trump, ülkeye uyuşturucunun Meksika'dan geldiğini söyledi. Trump, ABD-Meksika sınırı boyunca bir duvar inşa edeceği vaadini hatırlatırken, duvarı iki katına çıkarma sözü verdi.

Kaynak: AA