Zehirlenen Öğrenciler Taburcu Oldu

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde gıdadan zehirlenerek hastaneye kaldırılan öğrenciler, sabah saatlerinde taburcu edildi.

Zehirlenen Öğrenciler Taburcu Oldu
Geçtiğimiz günlerde bir öğrencinin öldüğü zehirlenmenin ardından dün akşam saatlerinde de ilçeye bağlı Bereket ile Telçeker köylerindeki okulların yanı sıra Reşat Erden, Savaş Ay ve İmam Hatip liselerinde toplam 70 öğrenci zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. Yapılan ilk müdahalenin ardından bazı öğrenciler sabaha kadar müşahede altında tutuldu. Sabah saatlerinde öğrenciler taburcu edilirken, 75. Yıl İlköğretim Okulunda da rahatsızlanan 4 öğrenci hastaneye kaldırıldı.

Bereket köyünde okuyan öğrencilerden Beyzanur Bozdağ, okulda yedikleri salam, maydanoz ve çikolatadan sonra rahatsızlandığını belirterek, “Yediklerimizden sonra zehirlendim ve hastaneye kaldırıldım. Gece kötüydüm, şimdi biraz daha iyiyim ve taburcu edildim” dedi.

Velilerden Sebih Demirtaş ise 2 çocuğunun zehirlendiğini belirterek, “Ekmek arası salam yediler. Çocuklarda baş dönmesi, kusma ve halsizlik var” ifadelerini kullandı.

Çok sayıda öğrencinin zehirlendiği Bereket Köyü İlk ve Ortaokulunda taşımalı eğitim devam ederken, taburcu edilen çocuklar ise evlerine gönderildi.

Öte yandan, Ağrı Valiliği yaşananların ardından yemek firmasının sözleşmesini iptal ettiğini duyurmuştu.
Kaynak: İHA