Muğla Emniyetinden 'Telefon Dolandırıcılığı' Uyarısı

MUĞLA – Muğla Emniyet Müdürlüğü, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında meydana gelen telefon dolandırıcılığı olaylarına karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, son zamanlarda 15 Temmuz’da ülke genelinde ve Muğla’da meydana gelen FETÖ/PDY darbe girişimi bahane edilerek, dolandırıcılar tarafından vatandaşların ev, iş yeri ve cep telefonlarının arandığı, kendilerini polis-asker-savcı olarak tanıtarak “Darbe girişiminde adınız geçti bu nedenle hakkınızda işlem yapılacak, banka hesaplarınız üzerinden FETÖ/PDY'ye para aktarımı oldu” gibi dolandırıcılık yöntemleriyle altın, para talebinde bulunabileceğinin değerlendirildiği aktarıldı.

15 Temmuz'da meydana gelen darbe kalkışması sonrasında yaşanan süreci fırsat bilerek dolandırıcılık yapmak isteyenlere itibar edilmemesi uyarısında bulunulan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Polis-asker ve savcı, vatandaşlarımızı telefondan arayarak terör ve asayiş konuları ile ilgili bilgi vermez, bilgi talebinde bulunmaz. Hiçbir şekilde vatandaşlarımızdan ‘asayiş ve terör olayları ile ilgili size yardımcı olacağız’ diyerek para talebinde bulunmaz. Hesap numaralarına vatandaşlarımızın para yatırmasını ya da gelen görevlilere elden teslim etmesini istemez. Vatandaşlarımızı telefondan arayan ve kendisini polis-asker ve savcı olarak tanıtan dolandırıcıların “Darbe girişiminde adınız geçti bu nedenle hakkınızda işlem yapılacak, banka hesaplarınız üzerinden FETÖ/PDY ye para aktarımı oldu” gibi sözlerine itibar etmemeleri, buna benzer olayla karşılaşmaları durumunda en yakın polis merkezine başvurmaları ya da 155 i arayarak bildirmeleri gerekmektedir.”

Kaynak: AA