Miniklerden Engelliler İçin 10 Bin Kapak
Samsun İstiklal İlkokulu 3/A sınıfı öğrencileri engelliler için 10 bin mavi kapak topladı.

Miniklerin ziyareti esnasında dernekte bulunan TSD Genel Başkanı Şükrü Boyraz, "Çocukların yapmış olduğu bu davranış sosyal ve ekonomik anlamda büyük önem taşıyor. Yarın bizden bu ülkeyi devralacak bu çocukların geri dönüşüm, ekonomi ve sosyal anlamdaki yönlerini geliştirmesi bakımından önemli bir faaliyet. Her şeyden önce bu çocuklar engelli insanlarla tanışıyor. Gelecekte kendilerinin veya ailelerin içinde böyle bir durum olduğunda nasıl davranmaları gerektiğini bilecekler" dedi.
Sınıf öğretmeni Muazzez Ata Güçtaş, "Farkındalık oluşturmak için çocuklarla böyle bir etkinlik yaptık. Çocuklarda bu kapakları içtikleri sulardan, evlerden toplayarak sınıfa getirdiler. Yarın kendilerinin de bir engelli adayı olabileceğini ve engellilere yardımcı olmaları gerektiğini öğrencilerime söylüyorum. Çocukların da bu konuda duyarlı olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.
Miniklerin getirdiği kapakları teslim alan TSD Samsun Şube Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu ve dernek üyeleri çocuklara teşekkür etti.
