Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye rest

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fethullah Gülen'in iade edilmemesiyle ilgili sert tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye rest
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye rest
Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde, Hakim ve Cumhuriyet Savcısı Adayları Kura Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerika'nın FETÖ liderini teslim etmemesine değinerek 'Bizden teröristleri istedikleri zaman kendilerine veriyoruz ama onlar vermiyor. Neden vermiyorsun? Neymiş yargı varmış. Aynı şey burada da olabilir. Siz karar vermedikçe biz de vermeyeceğiz.' diye konuştu.

İşte o konuşmadan satır başları


15 Temmuz bu ihanet çetesinin ilk darbe girişimi değildir. FETÖ ilk hamlesinin 17-25 Aralık'ta yaptı. Bu millet ne bu F-16'lara ne de bu tank ve tüfeklere selam duranlar gibi durmadı. Eğer Türkiye 15 temmuz gecesinin ardından bir kaos yaşamamışsa bunu 17- 25 Aralık girişiminin ardından gerekli tedbirler alınmasına borçluyuz. Milletin cesareti ve dirayetiyle Türkiye bu mücadeleden galip çıktı.

VİCDANINIZLA KARAR VERİN

15 Temmuz gecesinden beri büyük bir fedakarlıkla çalışan tüm savcılarımıza, hakimlerimize şahsım ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum. FETÖ başta olmak üzere tüm hukuk işlerinde vicdanınızı dinleyerek karar verin. Vicdanınız yerine bir örgütü, bir şarlatanı koyarsanız oradan adalet beklenemez.

Öyle olaylar vardır ki şer zannedersiniz, onda hayır vardır. İşte 15 temmuz bize böyle bir imkanı lütfetti. Mağdurlar var deniliyor. Kusura bakmayın mağdur falan yok. Yargı burada samimi davrandığı sürece burada mağduriyet olmaz. Burada bazı hatalar olmuyor değil fakat unutmayın ki benim 241 şehitimin hesabını kim verecek. Onların aileleri mağdur değil mi 

KİMSE KUSURA BAKMASIM BİZDEKİ YARGI SİZDEN DAHA BAĞIMSIZ

'Dünyadan bize akıl verenler var. Sen kalkacaksın savcılarını Türkiye'ye göndereceksin yedirip içirip göndereceksin. Sonra bizim masum vatandaşımızı orada içeri alacak ve diyecek ki bizde bağımsız yargı var. Kimse kusura bakmasın bizdeki yargı sizden daha bağımsız.

BUNDAN SONRA BİZ DE VERMEYECEĞİZ


17 yıl oldu bu kişi orada duruyor. 85 koli belge gitti. Bizden teröristleri istedikleri zaman kendilerine veriyoruz ama onlar vermiyor. Neden vermiyorsun? Neymiş yargı varmış. Aynı şey burada da olabilir. Siz karar vermedikçe biz de vermeyeceğiz.

Bundan sonra böyle. Yerel yönetimlerde, yurtdışı temsilciliklerde sivil toplumda tüm alanlarda gerekli reformları gerçekleştirmeliyiz. Dünyanın ve bölgemizin yeni bir dönemin eşiğinde olduğu şu günlerde Türkiye'nin atacağı adımlar hayati bir öneme sahiptir.'