Aydın'da Dolandırıcılık İddiası

Aydın’da kendisini polis olarak tanıtıp, 'kredi kartınızdan FETÖ’yle bağlantılı bir şirkete ödeme yapıldı' bahanesiyle dolandırıcılık girişiminde bulunan kişi, dolandırmak istediği vatandaşın dikkati sonucu yakalandı.

Aydın'da kendisini polis olarak tanıtıp, 'kredi kartınızdan Fetullahçı Terör Örgütü'yle (FETÖ) bağlantılı bir şirkete ödeme yapıldı' bahanesiyle dolandırıcılık girişiminde bulunan bir kişi, dolandırmak istediği vatandaşın dikkati sonucu yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Merkez Efeler ilçesi Efeler Mahallesi Köroğlu Caddesinde oturan Deniz S'yi telefonla arayan Eşref K. (44) kendisini polis olarak tanıttı.

'Kredi kartınızdan FETÖ’yle bağlantılı bir şirkete ödeme yapıldı' bahanesini öne süren Eşref K., Deniz S.'nin hesaplarının inceleneceğini söyledi.

Dolandırılacağını anlayan Deniz S., polise giderek yardım istedi. Bunun üzerine polis, Deniz S.'den dolandırıcıya karşı kendileriyle işbirliği içerisinde olması gerektiğini belirtti.

Deniz S., kendisini arayan dolandırıcıya inanmış gibi yaparak onların istediği şekilde hareket etmeye devam etti. Yürümekte güçlük çektiğini söyleyen Deniz S., dolandırıcıları evine davet etti.

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Büro Amirliği Ekipleri de Deniz S.'ye görünen kısımlarında 520 lira, iç kısımlarında ise gazete parçaları bulunan bir poşet verdikten sonra evin çevresinde beklemeye başladı.

Evin önüne gelen şüpheli, zile basarak Deniz S. içinde para olduğunu sandığı poşeti aldı. Olay yerinden uzaklaşmak için taksi çağıran zanlı, polisler tarafından suç üstü yakalandı.

Şüphelinin dolandırıcılık ve diğer suçlardan 8 sabıka kaydının bulunduğu öğrenildi.

Şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.
Kaynak: AA