Tezkere Meclis'ten geçti

Irak ve Suriye'ye yönelik düzenlenen sınır ötesi operasyon yetkisi TBMM'de 1 yıl daha uzatıldı

Tezkere Meclis'ten geçti
Tezkere Meclis'ten geçti
TBMM'nin 26'ncı Dönem 2'nci Yasama Yılı'nın ilk oturumu, Irak ve Suriye'den terörist saldırıları önlemek üzere Başbakanlık'ın sunduğu ve hükümete 1 yıl daha sınır ötesi operasyon yapma yetkisi veren tezkere ile başladı.

TBMM Genel Kurulu'nda, Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon konusunda hükümete verilen yetkinin süresinin 30 Ekim 2017'ye kadar uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi kabul edildi.

CHP'DEN ŞARTLI EVET

Ana muhalefet partisi CHP adına kürsüye çıkan Grupbaşkanvekili Engin Altay, 'Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu tezkereye evet oyu vereceğiz' dedi, ancak eleştirilerini de sıralayarak 'Askerimiz bir aydır orada. Kilis'e neden hala bomba düşüyor? Kilis halkının can ve mal güvenliğini sağlayamazken askerimiz orada Türkiye'nin güvenliğini nasıl sağlayacak' diye konuştu. Altay operasyonun Suriye'nin daha güneyine inmemesi gerektiğini de belirterek 'Ordumuz batağa saplanmamalı' ifadesini kullandı.

Altay, ayrıca, 'FETÖ'nün siyasi ayağına dokunulmadığı için dünya da, iç kamuoyu da size şüpheyle bakıyor' dedi.

Meclisin yeni yasama yılının ilk oturumu, tezkerenin oylama sonucu kabul edilmesinin ardından kapatıldı.

SADECE HDP HAYIR DEDİ

Yapılan oylamada; AK Parti, CHP ve MHP tezkerenin 1 yıl daha uzaması yönünde oy kullandı. Hayır diyen tek parti ise HDP oldu.