İzmir'de Yol Protestosu

Narlıdere ilçesinde İnönü ve Atatürk Mahalleleri arasında ulaşımı sağlayan Narbel yolunun inşaat çalışması nedeniyle çökmesi vatandaşlar tarafından protesto edildi.

Narlıdere ilçesinde İnönü ve Atatürk Mahalleleri arasında ulaşımı sağlayan Narbel yolunun inşaat çalışması nedeniyle çökmesi vatandaşlar tarafından protesto edildi.

Narbel Caddesinde bir araya gelen mahalle sakinleri, belediye ile inşaat çalışması yapan firmayı protesto etti.

Mahalle sakinleri adına gazetecilere açıklama yapan Halil İbrahim Kaynar, önlem alınmadan yapılan inşaat çalışmasının can güvenliklerini tehlikeye soktuğunu ileri sürdü. Durumu Narlıdere Belediyesi yetkililerine ilettiklerini ancak dikkate alınmadıklarını söyleyen Kaynar, 'Çalışma esnasında kepçeyi kullanan operatöre gidip 'çok fazla girme, burası göçecek' dedim. Şiddetli yağmur yağdı. O zaman toprak kaydı ve yolun bir şeridi de göçtü. Şimdi ikinci şerit de yıkıldı. Belediye ekipleri kolay olanı seçerek caddeyi trafiğe kapattı. Burada inşaat temeli atılırken hiçbir önlem alınmadı' diye konuştu.

İnşaat mühendisi olduğunu ifade eden çevre sakinlerinden Ufuk Muştu ise istinat duvarı yapılırken teknik olarak gerekli olan zemin etüdünün yapılmadığını iddia ederek 'Yolun kenarındaki inşaatın başında denetçi olması gerekiyordu. Bu yolun çökeceğini inşaat mühendisi olmayan insanlar bile fark etti. Şu an yapılan istinat duvarının su izolasyonu sağlanması lazım. Buradaki firma henüz inşaat ruhsatını almamış. Proje iptal olabilir. Burada teknik bir denetim eksikliği var' dedi.

- Müteahhite tepki

Bu arada, firmanın mütteahidi olduğunu söyleyen Serdar Kolay ile vatandaşlar arasında tartışma çıktı. 'Buradan böyle güzel bir manzara seyrediyorsunuz. Her şeyin bir bedeli olur. Buna katlanacaksınız' diyen Kolay'a vatandaşlar tepki gösterdi.Kolay, kapanan yolu 5 gün içinde açacağı sözü vererek olay yerinden ayrıldı.
Kaynak: AA