SPK Haftalık Bülteni

Kurul, Türkiye Vakıflar Bankasının 5, Ziraat Bankasının 4 milyar dolarlık veya muadili tutarında yabancı para cinsinden borçlanma aracı ihracı başvurusunu onayladı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Türkiye Vakıflar Bankasının 5, Ziraat Bankasının 4 milyar dolarlık veya muadili tutarında yabancı para cinsinden borçlanma aracı ihracı başvurusunu onayladığını bildirdi.

SPK haftalık bültenine göre, Koç Finansman 780, Ak Yatırım Menkul Değerler 500, İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 400 ve Aktif Yatırım Bankası 200 milyon liralık borçlanma aracı ihracı için Kurula başvurdu.

Koçtaş Yapı Marketleri Ticaret AŞ 150, Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ 100, Nurol Yatırım Bankası AŞ 60 ve Egeli&Co Tarım Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ de 10 milyon liralık borçlanma aracı için Kurula müracaat etti.

Kuru'a ayrıca, Aksu Enerji ve Ticaret AŞ 8 milyon 352 bin liralık, Dagi Giyim Sanayi ve Ticaret AŞ de 14,3 milyon liralık iç kaynaklardan karşılanmak üzere bedelsiz sermaye artırımı için başvuruda bulundu.

Türkiye Garanti Bankası AŞ'nin 12 milyar liralık halka arz yoluyla borçlanma başvurusunu onaylayan Kurul, Türkiye Vakıflar Bankasının 5 milyar dolarlık ve Ziraat Bankasının 4 milyar dolarlık veya muadili tutarında yabancı para cinsinden borçlanma aracı ihracı talebini olumlu karşıladı.

Kurul ayrıca, Güven Varlık Yönetiminin 200, Say Reklamcılık Yapı Dekorasyon Proje Taahhütün 50 ve Devir Faktoring'in 45 milyon liralık nitelikli yatırımcılara yapılması planlanan borçlanma aracı başvurusuna da onay verdi.

Spektra Jeotek'in tahsisli ve nitelikli yatırımcılara olmak üzere 100 milyon liralık borçlanma aracı ihracı başvurusu da Kurul tarafından onaylandı.

- Borsada işlem gören şirketlerin grupları belirlendi

Kurul, payları Borsa İstanbul Yıldız Pazar, Ana Pazar ile Kollektif Yatırım Ürünleri ve Yapılandırılmış Ürünler Pazarında işlem gören halka açık ortaklıkların, 2016 yılı için dahil oldukları grupların belirlendiğini bildirdi.

Söz konusu belirlemede, halka açık ortaklıkların sistemik önemlerine göre piyasa değerlerinin ve fiili dolaşımdaki payların piyasa değerlerinin dikkate alındığı kaydedildi.

Öte yandan Kurul, gerçek ve tüzel kişilere toplamda 67 bin 221 bin liralık idari para cezası verdi.
Kaynak: AA