Güneysınır'dan Suriye'ye Yardım

Konya’nın Güneysınır ilçesinde düzenlenen yardım kampanyasında toplanan yardımlar, başta Bayır-Bucak Türkmenleri olmak üzere Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine gönderildi.

Güneysınır'dan Suriye'ye Yardım
Güneysınır Kaymakamlığı’nın öncülüğünde ilçe genelinde başlatılan, Güneysınır Belediyesi ile kamu kurum ve kuruluşlarının desteğiyle toplanan un, bulgur ve kuru bakliyat gibi yardımlar, Cuma namazı sonrası vatandaşların da katılımıyla dualarla uğurlandı. Yardımların uğurlanması programında konuşan İHH Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, Güneysınır ilçesinden Suriye’deki kardeşlerinin ihtiyaçlarını gidermek için, kısa bir sürede yapılan organizasyon ile rekor sayılabilecek bir yardım toplandığını söyledi.



Güneysınır Kaymakamı Orhan Yalınız da, Güneysınır halkının yardım severliğine vurgu yaparak, 10 gün gibi kısa bir zaman zarfında maddi değeri 125 bin TL olan 3 tır yardımın toplandığını belirterek, yardımların toplanmasında emeği geçen bütün kamu kurum ve kuruluşları ile ilçe halkına teşekkürlerini iletti. Kaymakam Orhan Yalınız, bu coğrafyada yaşayan insanların aynı kaderi paylaştığını, zor zamanlarda hep birlikte olduğunu, bundan sonra da olmaya devam edeceğini ifade ederek, “Şanlıurfa Şam’dan, Bayır-Bucak Hatay’dan, Bosna Hersek Konya’dan, tarihin hiçbir döneminde bu kadar ayrı kalmadı. Anadolu insanı, bu coğrafyada yaşanan olaylara hiç zaman sessiz kalmayacak, kanayan yaralara merhem olmaya devam edecek, dünyanın sustuğu bir dönemde Anadolu insanı susmayacaktır” dedi.

Kaymakam Orhan Yalınız, Hz. İbrahim’in kıssasındaki karınca gibi, Güneysınır’ın da bu yardımlarla zor zamanda safını belli ettiğini söyledi.



Güneysınır Belediye Başkanı İsmail Özcan ise, bu tür organizasyonların, müslümanların birlik ve beraberliklerini artırdığını belirterek, “İlçe halkı çok duyarlı davranarak elinden gelen yardımı yaptı, bundan sonra da yapmaya devam edecek” diyerek vatandaşlara teşekkür etti.
Kaynak: İHA