Bartın İçin Sel Uyarısı

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, yoğun kar yağışının ardından devam eden sağanak nedeniyle Bartın Irmağı'ndaki su seviyesinin 6 metre yükseldiğini belirterek, vatandaşları sel tehlikesine karşı tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Akın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle çevre ilçe ve beldelerde devam eden yağış ve eriyen kar sularının ırmaktaki su seviyesinin yükselmesinde etkili olduğunu söyledi.

Sağanak ve eriyen kar nedeniyle ilçe ve belde derelerinden yoğun şekilde akıntı geldiğini ifade eden Akın, şöyle konuştu:

"İnşallah yağmur devam etmez ve zararsız şekilde bu durumu atlatırız. Bartın Irmağı'ndaki su 6 metre yükseldiğinden vatandaşlarımızı tedbirli olmaları konusunda uyarıyoruz. Şu anda ırmak suyu Kemer Köprüsü'nün 1 buçuk metre altına kadar yükseldi. Belki hiçbir sıkıntı olmayacak ama yine de vatandaşlarımızı olası bir sel afetine karşı hazırlıksız yakalanmamaları için uyarıyoruz. Özellikle ırmak kenarında oturan ve evlerine su girme ihtimali bulanan vatandaşlarımızın dikkatli olmasını istiyoruz."

Akın, kriz masası oluşturduklarını ve ırmaktaki su seviyesini sürekli takip ettiklerini vurgulayarak, iş yerlerini su basma riski olan bazı esnafın her ihtimale karşı mallarını boşaltmaya başladığını, ekiplerin gerekli desteği sağladığını kaydetti.

Bu arada, Bartın Valiliği de belediye hoparlöründen vatandaşları sel tehlikesine karşı tedbirli ve dikkatli olması konusunda uyardı.

Kaynak: AA