UMKE Hayat Kurtarıyor

Bingöl’ün Genç ilçesinde kar nedeniyle ulaşım sağlanamayan mahallede mahsur kalan 3 yaşındaki hasta çocuk, İl Sağlık Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) tarafından hastaneye yetiştirildi.

UMKE Hayat Kurtarıyor
Edinilen bilgilere göre, Genç ilçesine 2 kilometre uzaklıktaki Yeşildere Mahallesi’nde ateşi yükselen 3 yaşındaki Osman Beğiç’in ailesi sağlık ekiplerinden yardım istedi. Yoğun kar yağışı nedeniyle yolu kapalı olan mahalleye İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı 2 UMKE ekibi yönlendirildi. 2 saatlik zorlu bir maratonun ardından bölgeye ulaşan sağlık görevlileri minik Osman’a ilk müdahaleyi evinde yaptı. Sağlık ekipleri daha sonra minik Osman’ı Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne ulaştırdı.

“UMKE VARSA HERKES RAHAT ETSİN”

Hasta kurtarma operasyonun ardından açıklamalarda bulunan Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Zülküf Bağbars, “Komuta merkezimize düşen bir çağrı ile Genç’e bağlı Yeşildere köyüne geldik. 3 yaşında ki Osman Beğiç adlı çocuğu kurtarmaya geldik yüksek ateş tanısı konuldu. Köy yollarımız kapalı şuana kadar bir kepçe veya greyder girmemiş. Bizde kar paletli ambulansımızla geldik saat 2’de yola çıktık ve şuanda saat 4 oldu. Hasta çocuğumuzu aldık ve Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine götüreceğiz. UMKE varsa herkes rahat etsin” dedi.

Kaynak: İHA