TEGV İle Hem Eğlendiler Hem Öğrendiler

Unilever Türkiye’nin öncü markası Domestos ve TEGV işbirliği ile yürütülen “Eğlen, Öğren, Hijyen” projesi kapsamında TEGV Van Feyyaz Tokar Eğitim Parkı tarafından düzenlenen etkinlikle çocukların hijyen ve öz bakım konusunda farkındalıklarını artırarak doğru temizlik alışkanlıkları geliştirmelerine yardımcı oldu.

TEGV İle Hem Eğlendiler Hem Öğrendiler
Türkiye’nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ve Unilever Türkiye’nin hijyen konusunda öncü markası Domestos işbirliğinde sürdürülen “Eğlen, Öğren, Hijyen” etkinliği; Türkiye’nin dört bir yanında yüz binlerce çocuğu hijyen konusunda eğitmeyi ve onlara küçük yaşlarda hijyen alışkanlıkları kazandırmayı amaçlıyor. TEGV’in Van’da bulunan Feyyaz Tokar Eğitim Parkı tarafından Şehit Kemal Görgülü, Şehit Nurettin, İnci Kefali, Fevzi Geyik ve Hacıbekir ilköğretim okullarında gerçekleştirilen “Eğlen, Öğren Hijyen” etkinliği alan 500 çocuk, öncelikle hijyenik ve temiz olmanın anlamını öğrenip, mikrop türlerini ve özelliklerini tanıyarak, sağlıklı olmak için el yıkamanın önemini, tuvalette hijyeni bilincini ve mikroplardan korunma yollarını öğrendiler.

İnteraktif bir eğitim programı olarak geliştirilen ve hedef kitlesi ilköğretim 1 ile 8. sınıf çocukları olan iki saatlik “Eğlen, Öğren, Hijyen” etkinliği sayesinde sadece çocuklar değil, onlar aracılığıyla aileleri ve yakın çevreleri de hijyen ve öz bakım konusunda farkındalık kazanıyor, doğru temizlik alışkanlıkları kazanma yolunda önemli adımlar atıyorlar.
Kaynak: İHA