Sinan Oğan'dan beyaz çorap açıklaması

MHP'de genel başkan adaylığını açıklayan Sinan Oğan, partililer arasında başlayan beyaz çorap hareketiyle ilgili olarak "Sosyal medyada ilgiyle takip ediyorum ama bizim hareketimize beyaz çorap resimleriyle yön verilemez." dedi.

Sinan Oğan'dan beyaz çorap açıklaması
Sinan Oğan'dan beyaz çorap açıklaması
MHP'de genel başkan adaylığını açıklayan Sinan Oğan, NTV ekranlarında canlı yayın konuğu oldu. 

Oğan kendisine yöneltilen 'İmzalar toplandı mı?' sorusuna şu cevabı verdi: 

MHP'DE DEĞİŞİM MUTLAKTIR
'İmzalar toplandı ve devam ediyor. Bugün bize Ege'deki şirin bir ilimizden ciddi bir imza daha gelecek. Hafta sonu MYK toplantımızda var bu imzaları bizim vermemize gerek kalmadan sayın genel başkanın kaçınılmaz olan kurultaya götürmesi beklentimiz var. Eğer karşılık verilmezse topladığımız imzaları önümüzdeli hafta genel merkeze takdim edeceğiz. Kurultay sürecini resmi olarak başlatacağız. Sayın genel başkana çağrıda bulunuyorum bugün milletvekili sayımız 5 ayda 80'den 40'a düşmüşse bunu kurultayla sorgulamamız lazım. Kurultay toplanacak çünkü hiçkimse ülkücü iradenin üstünde değil. Muhalefetin güçlenmesi lazım. Tam da bugün muhalefetin değişmesi ve güçlenmesi lazım ki Türkiye içinde bulunduğu durumdan çıkarılsın. 18 senedir MHP'de heyecan bitmiş durumda. Hareketi bitirme noktasına götürmenin manası yok. MHP'de bir değişim mutlaktır.'

BEYAZ ÇORAP AÇIKLAMASI
Oğan, sosyal medyada MHP'liler arasında başlayan beyaz çorap hareketi hakkında ise şunları söyledi: Bizim hareketimizin çok alışkan olduğu şeyler değil. Bizim tabanın dışında başlayan bir hareket. Bahçeli'nin hareketimize getirdiği en akılda kalan şeylerden birisi beyaz çorap giyilmemesi ve bıyıkların aşağıya doğru sarkıtılmması konusuyduı. O espriden kaynaklanan bir hareket. Sosyal medyada ben de ilgiyle takip ediorum ama bizim hareketimize beyaz çorap resimleriyle yön verilemez.

Oğan, beyaz çorap giymediğini de ekledi.