İstanbul'daki Silahlı Gasp Çetesi Kamerada

İstanbul’da market ve iş yerlerini yağmalayan silahlı gasp çetesine yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 7 şüpheli adliyeye sevk edildi.

İstanbul'daki Silahlı Gasp Çetesi Kamerada
Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, Sultançiftliği ve Gaziosmanpaşa’da 10 market ve 3 elektronik eşya mağazasını gasp eden yüzleri kar maskeli ve silahlı gasp çetesini yakalamak için 3 ay önce çalışma başlatmıştı. Çete üyelerini takibe alan polis ekipleri, geçtiğimiz günlerde Bayrampaşa’da bir marketi ve elektronik eşya mağazasını silahla gasp etmeye çalışan 5 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Gözaltına alınan 5 şüpheliden Ferdi M. (25), Mehmet Zakir K. (20), Recep E. (19) Asayiş Şube Müdürlüğü’ne 18 yaşından küçük olan Osman D. (17), Emrah D. (17) ise Çocuk Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

Gözaltına alınan şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda polis ekipleri çete lideri ve yardımcısının yakalanması için çalışmalarını devam ettirdi. Çete lideri Hacı Ahmet E. ve yardımcısı olduğu iddia edilen Garip K.’nın adreslerini tespit eden polis ekipleri operasyon için harekete geçti. Gaziosmanpaşa’da iki ayrı adrese düzenlenen operasyonda çete lideri olduğu iddia edilen Hacı Ahmet E. (28) ve yardımcısı Garip K. (23) yakalanarak gözaltına alınırken, çetenin gasp olaylarında kullandığı otomobili, çaldığı ve plakasını değiştirdiği belirlendi.Yakalanan şüphelilerin adreslerinde, kullandıkları araçta ve üst aramalarında 3 pompalı tüfek, 2 şarjör, 3 dipçik, 30 fişek, kar maskeleri, eldivenler ve bir fener görünümlü elektro şok cihazı ele geçirildi.

Çete üyelerinin emniyetteki işlemlerinde Hacı Ahmet E.’nin kasten yaralama ve dolandırıcılıktan, Ferdi M.’nin uyuşturucu kullanmadan, Garip K’nın 9 suç kaydının 4 aranmasının ve hakkında kesinleşmiş 3,5 yıl hapis cezasının olduğu, Recep E.’nin ise kaçak bahis oynatmaktan suç kaydının bulunduğu tespit edildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, suç örgütü kurmak, örgüte üye olmak ve nitelikli yağma suçlarından adliyeye sevk edildi.

GASP ANLARI GÜVENLİK KAMERASINDA

Çete üyelerinin yaptıkları silahlı soygunlar iş yerlerindeki güvenlik kameraları tarafından an be an kaydedildi. Görüntülerde, gaspçıların Gaziosmapaşa’da bir markete yüzlerini kar maskeleriyle kapatarak girdiği görülüyor. Silahlı çete üyelerinden bazıları silahlarıyla alışveriş yapan müşterileri korkuturken diğer çete üyelerinin ise kasalardan para aldıkları da güvenlik kameralarına yansıdı.

Kaynak: İHA