İstanbul'da Terör Operasyonları

Banka ATM'lerine zarar veren bir kişi ile molotofkokteylli saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen 4 şüpheli gözaltına alındı

İstanbul'da banka ATM'lerine zarar veren bir kişi ile molotofkokteylli saldırı hazırlığında olduğu öne sürülen 4 şüpheli gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, dün akşam Kadıköy Abbasağa Mahallesi'nde farklı bankalara ait 13 ATM'ye zarar veren Özkan K, elindeki çekiçle suçüstü yakalandı.

Şüphelinin terör örgütü Türkiye Komünist Emek Partisi / Leninist (TKEP/L) üyesi olduğu, 2015'in ilk döneminde kısa süreliğine Kobani'ye silahlı eğitim almak için gidip geldiği ve daha sonra karıştığı bir olaydan dolayı tutuklanarak gönderildiği Sinop Cezaevi'nden ise 10 Aralık 2015'te tahliye edildiği öğrenildi.

Şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Ayrıca Ümraniye'de izinsiz gösteri yapan bir gruba müdahale eden ekipler, 3'ü 18 yaşından küçük 4 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin yol kenarına attığı belirlenen bir sırt çantası içerisinde 16 molotofkokteyli bulundu.

Zanlılar, sorgularının ardından savcılık talimatıyla tutuksuz yargılanmak üzere emniyetten serbest bırakıldı.

Öte yandan Okmeydanı'nda devriye görevi yapan ekipler, bir parka saklanmış 39 molotofkokteyli ele geçirdi.

Bu arada, İstanbul Emniyet Müdürlüğünce kent genelinde gece saatlerinde güvenliği sağlamak ve yaşanan olayların faillerinin kısa sürede yakalanması için "gece timleri" kurulduğu bildirildi.

Tüm gece sokaklarda devriye görevi yürütecek 200 "gece timleri"ndeki 600 personelin yapılan mülakatlar neticesinde uzman personel içerisinden seçildiği kaydedildi.
Kaynak: AA