Göle Eksi 35 İle Buz Kesti

Ardahan’ın Göle ilçesinde hava sıcaklığı eksi 35 dereceyi gördü. Buz kesen Göle’de bir iş merkezinde bulunan kalorifer petekleri dondu. Donan petek ve borular kesilerek dışarı çıkarıldı.

Göle Eksi 35 İle Buz Kesti
Sibirya soğuklarının yaşandığı Göle’de hava sıcaklıklarının geceleri eksi 35 dereceye kadar düşmesi hayatı olumsuz etkiliyor. Soğuk havanın etkisiyle bir iş merkezinde bulunan kalorifer petekleri dondu. Kalorifer peteklerinin donunu çözmeyen iş merkezi sakinleri çareyi boruları keserek petekleri dışarı çıkarmakta buldu.

Sabah erken saatlerde iş yerlerini açmak üzere iş merkezine gelen vatandaşlar içerisinin buz gibi olduğunu ve kalorifer peteklerinin donduğunu görünce bir süre şaşkınlıklarını gizleyemedi. Peteklerin bir çoğunun patladığını gören vatandaşlar iş merkezine tesisatçı çağırarak çözüm aradı. Elektrikli ısıtıcılarla peteklerin buzunu açmaya çalışan iş yeri sakinleri başarılı olmayınca çareyi petekleri kesmekte buldu.

Son 3-4 gündür Göle’de havaların özellikle geceleri çok soğuduğuna dikkat çeken vatandaşlar, Göle’de hava sıcaklığının eksi 35 dereceye düştüğünü belirtti.

"10 BİN TL ZARARIMIZ VAR"

Kalorifer petekleri donan iş merkezinde işyeri olan Veysel Koray, "Burada iki üç gündür eksi 39-40 dereceyi buldu. Sabah geldiğimizde petekler hep donmuştu. Tüm tesisatlarımız patlamış. Şuanda baya bir zararımız var. Yaklaşık 10 bin TL’lik bir zararımız var. Bütün borularımız, peteklerimiz patladı. Hepsini şuanda söktük ve yeni tesisat çekmeye başladık" dedi.

İş merkezinde elektrikli ısıtıcılarla ısındıklarını ifade eden Veysel Koray, "Göle çok soğuk, Ardahan’dan çok soğuk. Eksi 35’in altına düşmüyor" diye konuştu.

Öte yandan iş yerlerindeki donmuş kalorifer peteklerini keserek dışarı çıkaran vatandaşlar, aldıkları elektrikli ısıtıcılarla işlerini yapmaya çalışıyor. 10 bin TL zarar olan iş merkezinde vatandaşlar iş yerlerine yeni kalorifer tesisatları çektirmeye başladı.

Öte yandan kar yağışının da etkili olduğu Göle’de bazı araçlar, kar altında kaldı.
Kaynak: İHA