Bakan Yıldırım'dan HGS açıklaması

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, HGS geçişlerindeki soruna ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Yıldırım'dan HGS açıklaması
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım son dönemde şikayetlere konu olan HGS'ye yönelik açıklama yaptı.

Yıldırım'ın açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

'Bir OGS almak için adeta bir daire almak için yapılan işlemler yapılıyor. Vatandaşın bir günü OGS almakla geçiyor. Çok büyük şikayetler var. Büyük maliyetlere neden oluyordu. Bu nedenle daha basit kolay erişilebilen bir sistem olsun istedik ve HGS'yi devreye soktuk.

Böylece sonuç ortada 10 milyon abone var, 8 milyondan fazlası HGS'li. 2 milyon civarında OGS kaldı. Zaman içinde bu da birleştirilecek. Dönen sistemde HGS olacak.

HGS cezalarıyla ilgili şikayetleri dikkate alarak 2 işlem yapacağız. Birincisi HGS'lerde PTT bunun sorumlusu... Sistemi kuran işleten kuruluş PTT. PTT kredi kartı veremediği için, posta çeki verebiliyor. Kredi kartında kartında eksi hesap olunca vatandaş geçebiliyor ama posta çeki hesabı ile parası bitince para yok diye cezaya geçiyor. PTT süratle bütün HGS sahiplerinin kredi kartından da anlaşma yaparak eksi bakiye olması halinde geçiş yapılabilecek.

HGS ile ilgili cezalar bekletilmeyecek, her cezalı geçişi SMS ile bildireceğiz.'