'Türkiye Yumuşak Gücüyle Ortadoğu'da...

11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk Kültürüne Hizmet Vakfı tarafından 5 yılda bir düzenlenen ve bu yıl 5’incisi organize edilen Türk Kültürü’ne Hizmet Şükran Ödülü Törenine katıldı. Gül, "Türkiye’nin yumuşak gücünü arttırmak; hukukun, demokrasinin, ekonominin, siyasetin gücünü arttırmaktır" dedi.

'Türkiye Yumuşak Gücüyle Ortadoğu'da...
11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk Kültürüne Hizmet Vakfı tarafından Türk kültürüne önemli katlılarda bulunmuş, bilim adamları ve sanatkarlara millet adına teşekkür etmek için düzenlenen Türk Kültürüne Hizmet Şükran Ödül Töreni’ne katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşen ödül töreninde Gül, Türk Kültürüne Hizmet Vakfı Yönetim Kurulu tarafından belirlenerek ödülü almaya hak kazanan Prof. Dr. Ahmet Yaşar Ocak, Alev Ebüzziya Siesbye, Prof. Dr. Ali Akyıldız, Prof. Dr. Mehmet Genç ve Prof. Dr. Selçuk Mülayim’e Türk Kültürü’ne Hizmet Şükran Ödülü’nü takdim etti.

"TÜRKİYE’NİN YUMUŞAK GÜCÜNÜ ARTTIRMAK HUKUKUN, DEMOKRASİNİN, EKONOMİNİN, SİYASETİN GÜCÜNÜ ARTTIRMAKTIR"

Ödül töreninde konuşma yapan 11’ inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Ben daima sanata, kültüre, bilime çok önem verdim. İnsanlık tarihine baktığımızda tarih boyunca birçok devletler, insan toplulukları, milletler gelip geçmiş. Bazen çok zengin olmuşlar, bazen çok fakir olmuşlar. Ama geriye kalan insanların bilim ve kültür hayatına olan katkıları olmuştur. Türk milleti de büyük bir millet olarak çok derinliklere uzanan tarihi, çok geniş coğrafya da tabi ki insanlara da çok büyük hediyeler vermiştir. Şüphesiz ki ekonomiyi, nizamı sağlamış. Bunların ötesinde çok daha geniş bir alanda yabancıların Sam Paver olarak adlandırdıkları, bizim yumuşak güç dediğimiz alanın güçlü olması, esas ülkeleri büyük, güçlü, çok sağlam hale getiriyor ve bugünkü dünyada etkisi ve hakimiyeti bu şekilde oluyor. Bu açıdan baktığımızda Türkiye’nin yumuşak gücünü arttırmak, önce şüphesiz çok geniş bir alan olduğu için hukukunun sağlam, evrensel anlamda mukayese edilebilecek, yarışabilecek bir noktaya gelmek. Ekonomisi, tabi ki güçlü olacak. Zaten hukukunun, demokrasisinin, siyasetinin güçlü olduğu ülkelerde potansiyel varsa o potansiyel ekonomiyi zaten büyütecektir” diye konuştu.



"TÜRKİYE YUMUŞAK GÜCÜYLE ORTADOĞU’DA TARİHTEKİ İYİ HATIRALARINI CANLANDIRABİLİR"

Türkiye’nin yumuşak güçle çevresinde etkin olacağını yumuşak güçle eski coğrafyalarında kendisini tekrar hatırlatabileceğine inananlardanım diyerek sözlerine devam eden Gül, “Bugünkü dönemde, özellikle Ortadoğu bölgesine baktığımızda Ancak Türkiye yumuşak gücüyle oralarda tarihteki iyi hatıralarını canlandırabilir ve Türkiye tekrar cazip, İstanbul cazibe merkezi olacaktır. Filmleriyle, sanatla, bilimle, kültür hayatıyla, güçlü ekonomisiyle herkesin baktığı ve herkesin akın akın gelmek istediği yer burası olacaktır. Bugünkü dünya böyle bir dünya. Bunun için bizim yumuşak gücün bir parçası olarak gördüğüm kültür, sanat, bilim, tüm bu alanlarda Hiçbir zaman önceliğimizi kaybetmememiz gerekir” şeklinde konuştu.

Ödül töreni sonrası ise Türk Halk Müziği Sanatçısı Aysun Gültekin sahne alarak mini bir konser verdi.

Kaynak: İHA