Suudi Arabistan'da Saldırı

İdam edilen Şii din adamı Nemr'in memleketi ElKatif'te, bir şirkete ait servis aracı, "silahlı bir grup" tarafından ateşe verildi

Suudi Arabistan'da, idam edilen Şii din adamı Ayetullah Nemr Bakır en-Nemr'in memleketi El-Katif kentinde, bir şirketin çalışanlarını taşıyan servis aracının, "silahlı bir grup" tarafından ateşe verildiği bildirildi.

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, ülkenin doğusunda yer alan, 2 Ocak'ta idam edilen Şii din adamı Nemr'in memleketi El-Katif'te "dört kişiden oluşan silahlı isyancı bir grubun, bir şirket çalışanlarını taşıyan servisi ateşe verdiği" kaydedildi.

Suudi Arabistan resmi haber ajansının haberine göre, Doğu Bölgesi Emniyeti basın sözcüsü Ziyd er-Rakidi, "El-Katif'te saat 16.15 sularından bir şirketin çalışanlarını ve işçilerini taşıyan servis aracı, Kadih beldesi yakınlarında 4 silahlı unsur tarafından silah tehdidiyle durdurularak ateşe verildi" ifadesini kullandı.

Saldırıda ölü ve yaralı olmadığı belirtilirken, emniyet güçlerinin olaya ilişkin soruşturma başlattığı ifade edildi.

El-Katif kentinde dün de devriye gezen polis aracına düzenlenen silahlı saldırıda, bir sivilin hayatını kaybettiği, bir çocuğun yaralandığı bildirilmişti.

Suudi Arabistan'ın tanınmış Şii din adamlarından Ayetullah Nemr Bakır en-Nemr , 2011 yılında Bahreyn'deki gösterilerle eş zamanlı Suudi Arabistan'ın kuzeydoğusunda yer alan Katif kentindeki muhalif protestoların ardından 2012 yılında "protestoları teşvik etmek, fitne çıkarmak, güvenlik güçlerine direnmek ve ateş açmaya çalışmak" gibi suçlamalarla gözaltına alınmıştı. Suudi Arabistan yönetimi, cumartesi günü aralarında Suudi Arabistan vatandaşı Nemr'in de bulunduğu 47 kişinin idam cezasının infaz edildiğini duyurmuştu. İran'ın Nemr'in idamına tepki göstermesinin ardından Suudi Arabistan'ın Tahran Büyükelçiliği ve Meşhed kentindeki konsolosluk binası göstericilerce ateşe verilmişti.
Kaynak: AA