Hayvanat Bahçesinde Kış Önlemleri

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nin kimi "sakinlerinin" soğuktan etkilenmemesi için özel önlem alınıyor bazıları ise "çocuklar gibi karda eğleniyor"

Dünyanın üçüncü ve Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçesi Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nin kimi "sakinlerinin" soğuktan etkilenmemesi için özel önlem alındı, bazıları ise kentte iki gündür etkili olan karın "keyfini çıkardı".

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvanat bahçesinde soğuktan etkilendikleri için özel ısıtıcılarla ısıtılan hayvanlar olduğu gibi soğuk havayı sevenler de bulunduğunu söyledi.

Bazı yırtıcıların karı çok sevdiğini ifade eden Özsöyler, "Ayı, kaplan, vaşak, puma, kurt ve sırtlan gibi yırtıcılar, bir çocuğun kar topu oynadığı gibi karla oynuyor. Bunun yanında zürafa, aslan, leopar, jaguar, fil ve yılan gibi hayvanlarımızı da barınaklarında ısıtıyoruz. Bahçemizdeki tüm hayvanları kışın bu soğuk günlerinde kalorisi yüksek yiyeceklerle beslemeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Geçen yıl 2 milyon 770 bin kişinin Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ni ziyaret ettiğini kaydeden Özsöyler, bu yıl ise 3,5 milyon ziyaretçi hedeflediklerini vurguladı.

Özsöyler, ziyaretçiler için yeni projeler hazırladıklarını dile getirerek "Bu projeleri yıl içerisinde tamamlamayı planlıyoruz. Şu anda 300 türde 7 bin hayvanımız bulunuyor. Bu yıl inşallah zürafa ve fillerimize eş getirmeyi planlıyoruz" dedi.
Kaynak: AA