Dünya Ve Olimpiyat Şampiyonu Kaplan Anıldı

1976 yılında geçirdiği trafik kazası sonucu vefat eden, dünya ve olimpiyat şampiyonu güreşçi Hamit Kaplan, vefatının 40. yılında Hamamözü'nde düzenlenen etkinlikle anıldı.

Hamamözü'nde gerçekleşen anma programına Vali İbrahim Halil Çomaktekin'in yanı sıra Hamamözü Kaymakamı Necmeddin Özen, Belediye Başkanı Bahattin Destebaş, protokol üyeleri, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Mezarı başında gerçekleşen anma programından sonra konuşan Vali Çomaktekin, Kaplan’ın sporcu kişiliği ve kazandığı başarılara vurgu yaparak, şunları kaydetti:

"Hamit Kaplan, Türk milletinin medarı iftiharı, dünya ve olimpiyat şampiyonu olmuş, büyük başarılara imza atmış örnek bir şahsiyettir. Ölümünden sonra da saygıyla, rahmetle ve sevgiyle anılmaktadır. Hamit Kaplan bize şunu söylüyor, her insan fanidir, dünya hayatı fanidir, önemli olan hayattayken hayırlı işler yaparak, insanlığa örnek olarak, Allah'ın rızasını kazanmak, öldükten sonra da saygıyla ve rahmetle anılmaktır."

Hamit Kaplan'ın mesleğini sevgiyle, öz güvenle yapmış, azmi, son derece yüksek, ahlaklı ve değerli bir sporcu olduğunu anlatan Çomaktekin, sportif başarılarının yanında şahsiyetinin de düzgün olduğunu, hayatını düzgün yaşadığını, başarısının temelinde de düzgün şahsiyetinin yer aldığına dikkati çekti.

Kendisinin gençlere ve öğrencilere iyi bir örnek model olduğunun altını çizen Çomaktekin, "Kendisinden sonraki gençler onu örnek alarak büyük başarılara imza atmışlardır. Sadece Amasya'da değil, Türkiye genelinde de diğer spor dalları ve ata sporunda onun yolundan giden ve Türk milletini en iyi şekilde temsil eden kabiliyetli sporcularımız ortaya çıkmıştır. Bizler gençlerimize iyi birer örnek olmalıyız. Hamit Kaplan bu açıdan önemlidir. Kendisine bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Amasya'da doğan ve güreşin duayeni olan Hamit Kaplan, 115 defa milli olarak 15 altın, 11 gümüş ve 6 bronz madalya kazanarak Türkiye'ye 32 Avrupa, dünya ve olimpiyat madalyası kazandırmıştı.

Kaynak: AA