Cenaze Köye 48 Saatte Ulaştırılabildi

İstanbul'da vefat eden ve yakınlarınca Kastamonu'nun bir köyünde toprağa verilmek istenen kişinin cenazesi, kar nedeniyle kapalı olan yol 48 saatte açıdıktan sonra köye ulaştırıldı

İstanbul'da vefat eden ve Kastamonu'nun Şenpazar ilçesine bağlı Küçükmutlu köyünde defnedilmek istenen kişinin cenazesi, kar nedeniyle kapalı olan yol ekiplerce 2 günde açıldıktan sonra köye götürüldü.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, İstanbul'da yaşamını yitiren Mehmet Aydın'ın cenazesi, yakınlarınca köyünde toprağa verilmek üzere Kastamonu'ya getirildi.

Cenazenin kar kalınlığının 190 santimetreye ulaştığı Şenpazar ilçesine 22 kilometre uzaklıktaki Küçükmutlu köyü Dibekli Mahallesi'ne götürülebilmesi için Aydın'ın yakınları, yetkililerden yardım istedi. Bunun üzerine İlçe Özel İdaresi ekipleri, köy yolunun açılabilmesi için çalışma başlattı.

Yürütülen 48 saatlik çalışma sonucunda köy yolunun açılmasıyla Aydın'ın cenazesi, köye ulaştırıldı. Aydın'ın cenazesi, köyde kılınan cenaze namazının ardından aile mezarlığında toprağa verildi.
Kaynak: AA