Akşehir'de Okul İçinde Kitap Fuarı Açıldı

Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü'nün "Akşehir Bir Milyon Kitaba Koşuyor" sloganıyla okul içlerinde düzenlenecek kitap fuarlarının ilki açıldı

Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü'nün "Akşehir Bir Milyon Kitaba Koşuyor" sloganıyla başlattığı proje kapsamında okullarda düzenlenecek kitap fuarlarının ilki açıldı.

Konya'nın Akşehir ilçesinde, "Akşehir Bir Milyon Kitaba Koşuyor" ismiyle Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü'nün başlattığı projeye, Akşehir Kaymakamlığı, Akşehir Belediyesi, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Eğitim Center Yayınevi de destek veriyor.

İlki yapılan Çakıllar İlkokulu'ndaki kitap fuarının açılışına, Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Belediye Başkan Yardımcısı Mevlüt Yiğit, Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut İşcan, yazar Nehir Aydın Gökduman, Eğitim Center yetkilisi Ahmet Ortadeveci, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Kitap Fuarının açılış kurdelesini kesen Kaymakam Sezgin, kitap okuma alışkanlığının artırılması için bu tür fuarların önemine dikkat çekti.

Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya'da, "Bugün Çakıllar Mahallemizde ilk kitap fuarımızı açıyoruz. Öğrencilerimizle kitapları buluşturmak, yazarlarımızı buluşturmak bizlere ayrı bir keyif veriyor. Bu fuarımız daha çok kitap okunmasına vesile olsun" dedi.

Açılışın ardından Kaymakam Sezgin ve Başkan Akkaya okulun sınıflarını ziyaret ederek, öğrencilerle bir süre sohbet etti.
Kaynak: AA