Afganistan'da ABD Askeri Öldürüldü

Helmand kentindeki çatışmalarda bir ABD askerinin öldürüldüğü, iki ABD askerinin de yaralandığı bildirildi

KABİL – Afganistan’ın güneyindeki Helmand kentinde bir ABD askerinin öldürüldüğü, iki ABD askerinin de yaralandığı bildirildi.

Afganistan’daki NATO güçleri tarafından yapılan yazılı açıklamada, ülkenin güneydeki Helmand kentinin Marje ilçesinin yakınında Taliban örgütü ile devam eden çatışmalarda bir ABD askerinin öldürüldüğü kaydedildi.

Çatışmalarda iki Amerikalı askerin de yaralandığı belirtilen açıklamada, ölü ve yaralıların intikali için bölgeye gönderilen ABD askeri helikopterin ise teknik sorun nedeniyle bölgedeki başka bir noktaya zorunlu iniş yaptığı ifade edildi.

NATO güçleri, yaralı askerlerin kurtarılıp kurtarılmadığı konusunda bilgi vermedi.

Bölgeden alınan bilgiye göre, kayıpların tahliyesi için gönderilen helikopter hala bölgede bulunuyor. Afgan güçleri de karadan helikopterin zorunlu iniş yaptığı bölgeye ulaşmaya çalışıyor.

Görgü tanıkları, helikopterin zorunlu iniş yaptığı bölgenin Taliban kontrolünde olduğunu öne sürerek, bölgede Afgan ve NATO güçleri ile Taliban arasında çatışmaların devam ettiğini iddia etti.

Son dönemlerde şiddetli çatışmaların devam ettiği Helmand kentine, Afganistan’daki ABD ve İngiliz güçlerinin askeri birlikleri de sevk edilmişti.

Helmand kentinin Sangin ve Marje ilçeleri başta olmak üzere, kentin bir çok bölgesinde bir aydır yoğun çatışmalar yaşanıyor. Yaklaşık 3 hafta önce kentin stratejik öneme sahip Sangin ilçesi Taliban’ın kontrolüne geçmiş ancak Afgan güçlerinin bir haftalık yoğun mücadelesi sonucu ilçe merkezinde tekrar Afgan güçlerinin kontrolü sağlanmıştı.
Kaynak: AA