Türkiye mezunları Ürdün'de buluştu
Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından Ürdün’ün başkenti Amman’da Türkiye Mezunları buluşması gerçekleştirildi. Türkiye’deki üniversitelerden mezun olan yaklaşık 80 kişinin katıldığı etkinlik sayesinde, YTB’nin mezunlara yönelik yapacağı faaliyetler için önemli veri tabanı oluşturuldu.

Ürdün’ün başkenti Amman’da 29 Aralık 2015 tarihinde gerçekleştirilen 1’inci Türkiye Mezunları Buluşmasına Türkiye’nin Amman Büyükelçisi, Yunus Emre Enstitüsü Amman Merkez Müdürü, Ürdün Mezunlar Derneği Başkanı, Filistin Mezunlar Derneği Başkanı ve Türkiye’deki üniversitelerden mezun 80 kişi katıldı.
YTB ve Türkiye burslarının tanıtımının yapıldığı buluşma sırasında katılımcıların iletişim bilgileri ve çalıştıkları kurumların bilgisi alındı. Mezunların bilgilerini toplayan YTB, bu sayede mezunlara yönelik veri tabanlarının zenginleştirilmesini ve güncellemesini amaçlıyor. Mezunlar arasında farkındalığı oluşturan ilk buluşmanın ardından bu tür buluşmaların sürekli hale getirilmesi planlanıyor.
