Kahramanmaraş'ta Kar Sevinci

Yılbaşından itibaren tüm yurdu etkisi altına alan kar yağışı Kahramanmaraş’ta da etkisini gösterdi. Akşam üstü aniden başlayan yoğun kar yağışıyla birlikte Kahramanmaraş beyaza büründü.

Kahramanmaraş'ta Kar Sevinci
İl merkezinde kar kalınlığının 10 santimetreyi bulduğu, dağ köylerinde 30 santimetreyi aşan kar yağışı nedeniyle çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.

Kar yağışı ile birlikte seferber olan belediye ekipleri ise, ana arterler başta olmak üzere tüm yollarda ve kaldırımlarda temizlik çalışmalarında bulundular.

OKULLAR BİR GÜN TATİL

Kar yağışının aralıklarla devam ettiği Kahramanmaraş’ta, il genelinde tüm okullar bir gün süreyle tatil edildi. Tatil kapsamında kamuda görev yapan engelli vatandaşlar ve hamile kadınlar da izinli sayılacak.

Kar yağışı ile birlikte trafikte yaşanan kazaların önüne geçmek adına seferber olan trafik ekipleri, şehirlerarası yollarda zincirsiz araçların geçişine ve yola çıkmasına izin vermiyor.

KAR YAĞIŞI EN ÇOK ONLARI SEVİNDİRDİ

Kahramanmaraş’ta etkisini artıran kar yağışı sonrası sokağa çıkan çocuklar ailelerin kontrolünde kartopu oynayarak, kardan adam yaptılar.

Çocukların yanında fırsatı değerlendiren ebeveynler ise, çocuklarıyla birlikte karın keyfini doyasıya çıkardılar.

Kar yağışını fırsat bilen seyyar satıcılar ise, kestane satışında yüzleri gülen taraf oldu.

KAPALI YOLLAR TEMİZLENİYOR

Kar yağışının ardından kapanan bazı mahalle yollarının temizlik çalışmalarını sürdüren belediye ekipleri, sabaha kadar kar nöbetinde olacaklarını söylediler.
Kaynak: İHA