Yemen'de Bombalı Saldırı

Aden ilinde bir güvenlik noktasını hedef alan bombalı saldırıda 7 kişi öldü, 8 kişi yaralandı.

ADEN -Yemen'in Aden ilinde bir güvenlik noktasını hedef alan bombalı saldırıda 7 kişinin öldüğü, 8 kişinin yaralandığı bildirildi.

Aden Valiliği Sözcüsü Nizar Enver, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aden kentinin Mualla ile Krater ilçeleri arasında El-Ukbe kontrol noktasına bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 7 kişinin yaşamını yitirdiği, 8 kişinin yaralandığını söyledi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre ise intihar eylemcisinin, Meaşık bölgesinde yer alan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na doğru ilerlediği ve güvenlik güçlerinin şüphelenmesi üzerine yaptığı 'dur' ihtarının ardından kendini patlattı.

Terör örgütü DAEŞ tarafından sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yapılan açıklamada, söz konusu intihar saldırısının örgüt üyesi Uveys el-Adeni tarafından gerçekleştirildiği ve olayda aralarından kadın polislerin de bulunduğu Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı en az 15 kişinin öldüğü iddia edildi.

Dün de Aden'in güneydoğusundaki Meaşik bölgesinde cumhurbaşkanlığı konutu çevresinde bomba yüklü bir aracın infilak etmesi sonucu askerlerin de aralarında bulunduğu 7 kişi hayatını kaybetmiş, 15 kişi yaralanmıştı. Saldırıyı ise terör örgütü DAEŞ üstlenmişti.

Kaynak: AA