Ürdün'deki Suriyeli Sığınmacılar

Ürdün Başbakanı Nusur: 'Suriyeli sığınmacıların sorumluluğunu tüm dünya ülkelerine yüklüyoruz. Eğer dünya üzerine düşen sorumluluğu üstlenmezse biz de artık bu sorumluluğu taşıyamayacağımızı söyleriz'

Ürdün Başbakanı Abdullah en-Nusur, 'Suriyeli sığınmacıların sorumluluğunu tüm dünya ülkelerine yüklüyoruz. Eğer dünya üzerine düşen sorumluluğu üstlenmezse biz de artık bu sorumluluğu taşıyamayacağımızı söyleriz' dedi.

Başbakan Nusur, Ürdün'de Suriyeli sığınmacıların kaldığı El-Ezrag Mülteci Kampı'nı ziyaret etti. Nusur, ziyaretin ardından yaptığı basın açıklamasında, perşembe günü Londra'da gerçekleştirilecek Suriye Donör Ülkeler Konferansı öncesi saha ziyaretinde bulunduklarını belirtti.

Konferansta Suriyeli mülteciler konusundaki küresel tehlike üzerinde düşünülmesini umduklarını söyleyen Nusur, 'Ülkemizdeki Suriyelilere toplama kamplarındalarmış gibi davranılmasını istemiyoruz. Ancak dünya ülkelerinin tehlikenin Avrupa'ya uzanacağını bilmesi gerek. Biz dünya ülkelerinden bir şey dilenmiyoruz. Ahlaki sorumluluğu yerine getiriyoruz. Sınırımızı bir an bile kapatmadık. Ama Suriyeli sığınmacıların sorumluluğunu tüm dünya ülkelerine yüklüyoruz. Eğer dünya üzerine düşen sorumluluğu üstlenmezse biz de artık bu sorumluluğu taşıyamayacağımızı söyleriz' ifadelerini kullandı.

Ürdün Planlama ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığının raporuna göre ülkede 1,37 milyon Suriyeli sığınmacı yaşıyor.
Kaynak: AA